Какви вкусотии може да хапнете "на крак" в Гърция

Кухнята е един от символите на страната, като Олимпийските игри, древната история или философията

https://pochivka.blitz.bg/oferti/kakvi-vkusotii-mozhe-da-khapnete-na-krak-v-grtsiya Pochivka.blitz.bg
Какви вкусотии може да хапнете "на крак" в Гърция

Жителите на Гърция, както и всяка друга южноевропейска държава, обичат да си похапват.

Гръцката кухня е един от символите на страната, като Олимпийските игри, древната история или философията.

Турист, който пристигне в Атина, веднага ще забележи, че местната кухня напомня турската. Някои блюда могат да ви се сторят познати.
И все пак, по-добре не гледайте тези снимки на гладен стомах. 

Българка плати почивка в Гърция преди пандемията и преживя невероятна изненада

Това например е много апетитният солен кекс тиропита. Прави се от многослойно тесто, а вътре се пълни със сирене и яйца. 

В Гърция почти навсякъде се продават кръгли гевреци във сусам, които се казват кулури. Такава храна чудесно си подхожда за закуска. Кулурите си отиват и с чай, и с кафе. 

В Северната част на Гърция задължително опитайте бугаца. Прилича на нашенските баници, но донякъде. Принципът на приготовлението му напомня знаменития австрийски щрудел. Пълнежът може да е сладък или солен. 

Гърците предпочитат за обяд нещо сито, например - сувлаки или гирос. 

Някои вериги от гръцката бърза кухня са се специализирали в приготвянето на сандвичи с месо, сирена и зеленчуци, като местен конкурент на "Макдоналдс".

Десертите в Гърция са разнообразни. Често се сервират сушени плодове. 

Както и в съседна Турция, в Гърция са популярни печените кестени. 

Разкриха ще има ли Ол Инклузив това лято в Гърция

Гръцката версия на близкоизточния локум напомня полято с мед тестена бухтичка или поничка.

След горещите десерти в горещата и слънчева Гърция задължително си струва да опитате и сладолед. В страната има действително голям избор. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай