Китайско семейство ме покани на закуска. Ето как ме натъпкаха

Свинско с юфка рано сутрин! Сигурно само тук правят така

https://pochivka.blitz.bg/oferti/kitaysko-semeystvo-me-pokani-na-zakuska-eto-kak-me-natpkakha Pochivka.blitz.bg
Китайско семейство ме покани на закуска. Ето как ме натъпкаха

Днес си спомних момент от живота си, когато моята китайска приятелка ме покани в дома си на закуска със семейството си. Тогава изминаха само 2 месеца, откакто се преместих в Поднебесната, пише българин в социалните мрежи. Това време не ми беше достатъчно, за да се адаптирам напълно към новата храна.

Хранех се предимно с европейска храна. Китайската храна не ми отиваше заради изобилието от олио и люти подправки.

По съвет на китайските учители веднага намерих нови местни приятели, които да практикуват комуникация. Един от тях ми изпрати официална покана от семейството за закуска. Изпратиха адреса, метростанцията и ми казаха да съм в дома им до 9 часа сутринта.


Пристигнах навреме. Предварително си купих десерт и кафе, качих се в апартамента и седнахме на масата.

Древните японски тунели Тункарарин

Преди да покажа снимката, искам да посоча един факт за манталитета на китайците. Те са много гостоприемни и за чужденците обикновено приготвят огромно количество храна.

Отначало бях шокиран. За мен закуската е лека храна. Например омлет с домат и препечен хляб, каша или палачинки. Това, което китайското семейство донесе на масата, съвсем не отговаряше на очакванията ми.

В чиниите имаше юфка с бульон и свинско месо в сладък сос. Отделно в друга чиния също имаше юфка с нахут и кайма с неизвестен произход.

Както разбрах след известно време, кнедлите за китайците са едно от основните ястия. Именно те бяха сервирани на масата. След юфката вече не можех дори да гледам тези кнедли. На вкус не бяха нищо особено. Каймата сякаш се дъвче от десет души, след което се слага в тесто и се готви.

Мислех, че това е всичко, но след това ме очакваше друга изненада...

Тогава се отказах. Моята доброта няма граници, но не мога да тъпча храна в себе си. Последното хранене беше покълнала оризова юфка и свинска наденица.

Лошин – лековитият остров в Адриатическо море

Забелязах, че в Китай просто обожават свинското месо. То е навсякъде! Какво да кажа, след като дори се яде за закуска.

Благодарих на новите си приятели и напуснах къщата им. Едва ли ще забравя тази закуска...

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
5 Коментара
111
преди 3 години

Тази храна има полусуров вид.

Откажи
Васил
преди 3 години

Не може да видиш дебел китаец.Явно не се тъпчат с хляб като нас!

Откажи
Alex
преди 3 години

Всъщност защо отпечатвате това разказче на тоя младеж?И да го питам не са ли му поднесли препечен прилеп,пера от гарга и кокоши крака?!И от къде накъде ще ме кара да се възхищавам на китайската кухня,след като точно тия китайчета започнахада ни унищожават като мухи?!Хайде...

Откажи
Гошо
преди 3 години

Аз се храня само със свинско и съм на 6% телесни мазнини (доста мускулест). Човекът, писал тази статия 100% е кльощав с шкембенце, след като лека закуска за него е препечен хляб или палачинки...

Откажи
Shrek
преди 3 години

Китайската кухня е поне 4 основни вида. Всеки със своето многообразие от различни рецепти. Този недоносен младеж, след като не си е направил труда поне малко да се поинтересува ни залива с малоумието си.

Откажи