logo

Най-добрите средновековни дестинации в Европа

Най-добрите средновековни дестинации в Европа

Някои от тях са добре познати, но има и такива, които все още не са засегнати от масовия туризъм

Перфектно запазените стари сгради, свидетелстващи за богатото минало, често са повод за посещение на определени дестинации на Стария континент.

С изключително богато наследство, както в историческо, така и в културно отношение, Европа има толкова много да предложи на туристите, които искат да посетят нещо различно от обичайното.

Някои от предложените дестинации са добре познати, но има и такива, които все още не са засегнати от масовия туризъм, така че са още по-интересни за разглеждане.

Сан Джиминяно

Известен с почти нереалните си пейзажи, италианският регион Тоскана често е смятан за най-красивите пейзажи в цяла Европа с причина, посочва "Europeanbestdestinations".

Туризъм ли? Я първо минете през сметището СНИМКИ

Дубровник

Не само, че се смята за един от най-красивите хърватски градове, но Дубровник често се характеризира като перлата на цялата Адриатика. Средновековните крепости, с които градът е широко известен, са построени през Средновековието и днес са един от символите на Дубровник.

Талин

Независимо от не толкова красивите исторически обстоятелства, които го сполетяха, естонският град Талин се счита за изключително интересен за посещение, особено за туристи, които обичат дестинации с богато историческо и културно наследство. Този град също е в списъка на ЮНЕСКО.

Богата и красива, но пуста! Коя е тази държава?

Брюж

Този белгийски град често е наричан "малката Венеция на Севера", така че не бива да се учудвате, че е включен в групата на най-красивите градове на Стария континент. Той е добре запазен в стария си вид, като основната му характеристика са сградите, създадени през Средновековието.

Сан Марино

Една от най-малките държави в света, Сан Марино, се намира недалеч от италианския курорт Римини и често се характеризира като истински музей на открито.

Мотовун

На триста метра над морското равнище в района на Истрия се намира Мотовун, градът с по-малко от хиляда жители, който е в списъка на най-добрите дестинации за меден месец на европейска земя.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай

opelmene

opelmene 27.09.2023 19:42

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocos