logo

Най-големият мол в света, където никой не пазарува ВИДЕО

Най-големият мол в света, където никой не пазарува ВИДЕО

Архитектите го проектират като място със седем международни зони, които имитират Амстердам, Париж, Рим, Венеция, Египет, Карибите и Калифорния

South China Mall в китайския град Дунгуан се счита за най-големия търговски център в света. По-точно търговският център с най-голяма площ от налични за отдаване под наем помещения - почти 660 000 квадратни метра площ, която може да побере повече от 2300 магазина.

Dubai Mall е по-голям като площ - има повече от един милион квадратни метра пространство, но включва и други съоръжения като хотел, зоологическа градина и тематичен парк, а от тази година на картата се появи още един гигантски играч, може би неочаквано - в Техеран. Iran Mall с всички допълнителни съоръжения е по-голям от Shout China Mall и Dubai Mall взети заедно!

Раят за гориво - курортът, в който всички ходят да зареждат и пазаруват евтино

Архитектите проектират South China Mall като място със седем международни зони, които имитират Амстердам, Париж, Рим, Венеция, Египет, Карибите и Калифорния. Центърът включва 25-метрова реплика на Триумфалната арка, камбанарията на базиликата Св. Марко от Венеция, а също и канал с гондоли, дълъг два километра. Смятало се, че центърът ще привлича около сто хиляди посетители всеки ден.

Въпреки че South China Mall е замислен като рай за купувачите, откакто отвори врати през 2005 г., той е почти празен, което означава, че 99 процента от капацитета му не се използва. Отдадени са само бизнес помещения до главния вход на центъра, а в тях има западни вериги за бързо хранене.

Мнозина смятат, че South China Mall е зле замислен проект, построен на грешното място. По-конкретно, собствениците на Dongguan Sanyuan Yinghui Investment & Development искали да го използват, за да привлекат богата клиентела от големи градове като Гуанджоу и Шенжен, но го построили в град в централната провинция Гуангдонг, където повечето от осемте милиона жители са с ниски доходи. 

Едрогърда туристка потресе мрежата, пазарувайки в магазин в този вид СНИМКА

През 2015 г. центърът претърпява поредица от ремонти и промени, като там масово започнали да отварят врати бутици и ресторанти с по-достъпни цени на продукти и услуги. Въпреки че през последните пет години хората го посещават повече от всякога, все още се разпространява информация, че капацитетът му е полупразен. Най-посещаваното място в центъра е кино с 3D екран.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай