logo

Нашенци измислиха хитър начин да печелят пари от екзотичните си почивки

Нашенци измислиха хитър начин да печелят пари от екзотичните си почивки

Пътуваме до екзотична дестинация, а после изкарваме пари от екскурзията. Това се е превърнало в тотален хит сред младежите в социалните мрежи, пише „Телеграф“.

Групи във Фейсбук под наслов „Без план за приключения“ набират все по-голяма популярност. Идеята е на едно място да се съберат хора, които имат желание да научат повече за определена екзотична страна, но нямат възможност да я посетят. Вместо това плащат вход от 7 лв., за да могат да чуят разказите, да видят снимки и клипчета от пътешествията на някой друг.

През гъсти гори и покрай крепостни стени – нов мрашрут примамва към тайните на Странджа (КАРТА)

Всеки, който иска да научи повече за екзотиката на Куба, Индонезия, Филипините, Хонконг или Виетнам, може да се запише за участие в една от групите във Фейсбук. Всички хора, които участват и да си закупили билет, се събират в определен ден и час в популярно заведение в София. Има, обаче, и един по-специален на събитието – така нареченият „Разказвач“. Той разказва всичко, което му се е случило по време на пътуването, показва снимки и чрез клипове се опитва да пренесе аудиторията в града или държавата, за която разказва.

За да станете част от това преживяване, трябва предварително да заявите желанието си за участие във Фейсбук. След това си резервирате билет, който е на цена от 7 до 7,50 лв., в зависимост от това в кое конкретно събитие искате да участвате. В цената на повечето оферти се включва малка почерпка, на която да се насладите по време на разказа.

За събитието, което се провежда днес, например – „Без план в Куба: карибски ритми, пури и ром“, участие са заявили над 1300 души. Специална изненада на организаторите е почерпка с кубински ром и пури.

По време на събитието организаторите ще ви научат и как да си приготвите мохито по автентична кубинска рецепта.

За първи път! Български туристи пътуват за Северна Корея, ще празнуват рождения ден на Ким Ир Сен

След няколко дни ще се състои друго подобно събитие за Индонезия, Филипините, Хонконг и Виетнам. Участниците ще могат да видят и записи с подводна камера от гмуркане в океана.

Коментирай