logo

Нацистки гений стои зад първия хотел в космоса – ето кога започват резервациите ВИДЕО

Нацистки гений стои зад първия хотел в космоса – ето кога започват резервациите ВИДЕО

В някакъв момент разходка в космоса ще бъде още един вариант за ваканцията ви, подобно на круиз или посещение на „Дисниленд”

Американска компания иска да построи първия хотел в орбита около Земята. Срокът, който си поставят той заработи на пълни обороти, е 2025 г.

„Фондация Гейтуей” има намерение да приема по 100 космически туристи на седмица на бъдещата Космическа станция „Фон Браун”.

Дизайнът на станцията е вдъхновен от работата на известния ракетен инженер Вернер фон Браун. Той е разработвал ракети за Третия Райх по време на Втората световна война, но по-късно става директор на летателния център „Маршал” на НАСА.

Хотел „Хилтън“ в сталински стил – вътре всички зяпват от почуда СНИМКИ

Тим Алатор, който е главен дизайнер на проекта, е вдъхновен от чертежи на Фон Браун от 1950 г. Космическият хотел ще бъде във формата на голямо колело с диаметър 190 м., което бавно ще се върти, за да създава изкуствена гравитация.

Тя ще бъде по-близо до лунната гравитация, което ще даде приятно усещане на хората, но няма да позволява на предметите да се разлетят из стаите.

Кратък тест имате ли шанс да доживеете до 100 години

Общо 24 херметизирани отделения ще са закачени за конструкцията. Те ще служат за хотелски стаи и общи помещения, като ресторанти и зали за развлечение.

Част от тях ще бъда използвани от екипа на космическата станция.

Използвайки технологията на МКС, на Космическа станция Фон Браун” ще могат да живеят около 400 души.

Този Еърбъс беше приготвен за скрап, но му се размина и сега е хотелска стая ВИДЕО

„В някакъв момент разходка в космоса ще бъде още един вариант за ваканцията ви, подобно на круиз или посещение на „Дисниленд”, коментират от компанията.

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай