От следващата година Бали въвежда данък за туристи

От следващата година Бали въвежда данък за туристи

Ето колко ще трябва да платите, за да посетите острова

Туристите, идващи на индонезийския остров Бали от 2024 г., ще трябва да плащат такса в размер на 10 долара на човек, съобщи днес тяхната туристическа асоциация.

Парите ще бъдат използвани предимно за опазване на околната среда и програми за запазване на културното наследство на острова, според туристическата общност.

В момента Бали е популярен сред туристите от цял ​​свят, особено заради великолепните си оризови полета, хиндуистки храмове и плажове. Таксата ще се начислява директно на летищата или морските пристанища от 1 януари 2024 г., а туристите ще трябва да пазят касовата бележка и съответния стикер, докато напуснат острова.

„С тази политика искаме да повишим осведомеността и отговорността на чуждестранните туристи да участват в опазването на околната среда и културата на Бали“, казва Путу Астава, ръководител на туристическата общност.

Туристите наскоро станаха обект на медийни статии за лошото си поведение, което включва позиране без дрехи на свещения вулкан Агунг и други свещени места.

Губернаторът на провинцията Ваян Костер обяви строги мерки в отговор. Миналата седмица той каза, че възнамерява да превърне Бали в дестинация с качествен туризъм и претенциозни гости, които уважават местната култура.

Островът с около 4,2 милиона души имаше повече от 6,2 милиона чуждестранни туристи годишно преди пандемията от коронавирус, но след като бяха наложени ограниченията за пътуване, туристическата индустрия, ключов източник на доходи за Бали, почти напълно замря. След отпадането на ограниченията потокът от туристи отново се увеличи силно.

Коментирай