logo

Пазарът за "красиви булки и мъже" в Шанхай

Пазарът за "красиви булки и мъже" в Шанхай

Като се вземе предвид и съвременната заетост, да срещнеш такъв човек случайно, е почти невъзможно

В столичните райони на Китай проблемът с намирането на съпруга е много голям. Като се вземе предвид и съвременната заетост, да срещнеш такъв човек случайно, е почти невъзможно. 

Ето защо в Шанхай отвори пазар за женитби, на стените на който са публикувани реклами за намиране на съпруг или съпруга.

Всеки уикенд в Народния парк в Шанхай има пазар за събиране на хора. Повечето от тях там са родители на потенциални булки и младоженци.

Въпреки че древните традиции на Китай, когато родителите решавали съдбата на децата си, вече са загубили своето значение, възрастното поколение все още иска активно да участва в бъдещето на своя син или дъщеря.

Те смятат, че децата са твърде заети, за да намерят половинка или не са активно ангажирани с търсенето.

Всички реклами изглеждат като автобиографии: възраст, зодиакален знак, образование, доходи, собственост.

До 2020 г. в Китай се очаква да има поне 24 милиона самотни мъже. В китайското общество има голям дисбаланс между половете: срещат се значително повече мъже, отколкото жени.

Красавиците от народа пейви се омъжват на 12, важното е съпругът да е по-възрастен

Според експерти, 30 милиона мъже никога няма да намерят съпруга, но в големите градове именно жените изпитват най-голям натиск поради самотата.

Най-елитните познати са с чужденците. Много китайски жени мечтаят да се оженят и да заминат за Европа или САЩ.

Ето как изглежда примерна обява в тези пазари: „Жена родена през 1986 г., 1,62 метра, бакалавърска степен, ръководител на проекти в чуждестранна компания, заплата - над 10 000 юана, търси мъж, година на раждане между 1980 и 1985 г., бакалавърска степен, с чувство отговорност за семейството.“

Повечето синове и дъщери намират този метод за намиране на двойка за неудобен, но това няма значение за родителите, които мечтаят да оженят детето си за някой, който го заслужава. Шансовете за намиране на достоен партньор в живота обаче са доста илюзорни. 

Девствена гелина и живи традиции - това са сватбите в Рибново! СНИМКИ

„Ходя тук всеки уикенд в продължение на 2 години, но безуспешно. Някои са тук от 4-5 години, но никога не са намерили никого ”, казва една от майките на твърде заета дъщеря.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай