logo

Пълен шок за Амстердам! Любимо забавление изчезва

Пълен шок за Амстердам! Любимо забавление изчезва

Да се следва в Маастрихт или Грьонинген някак изглежда по-забавно, отколкото в Щутгарт или Дортмунд

Култово забавление за цял свят може да бъде забранено!

Амстердам е "свръхтуристически град", пише АРД в свой репортаж от Нидерландия. Причината навярно е кварталът на червените фенери, където безкрайна върволица от смеещи се младежи се разхождат по тесните улички и надзъртат с интерес към прозорците, зад които стоят полуголи жени. Навярно няма друг град в света, където проституцията да е толкова на показ, коментира германската медия.

Вековна забрана падна: Парижани вече могат да се къпят в Сена


Това обаче може скоро да приключи. И кметицата на Амстердам Фемке Халсема желае да изгони туристите, търсещи секс, от красивия център на града си. Плановете са прословутият квартал да бъде заменен от "еротичен център" в покрайнините на града. Далеч не всички обаче са съгласни с това. "Проблемът е, че повечето жени не желаят да напуснат квартала. Те са изградили връзки с местните магазини, другите проститутки и дори жителите", обяснява кметицата пред АРД.

Според нея това ги кара да се чувстват по-сигурни, отколкото биха се чувствали, ако се намираха в еротичен център в покрайнините на Амстердам. Местните се оплакват, че заради всички туристи през уикендите просто не може да се върви спокойно в квартала. Британците често изобщо не се държат джентълменски - те са шумни и в нетрезво състояние. При всички случаи от табелите "Уринирането на обществени места е забранено" изглежда няма особена полза, посочва АРД.


Не само сексът, но и образованието привличат хора от целия свят в Нидерландия. Да се следва в Маастрихт или Грьонинген някак изглежда по-забавно, отколкото в Щутгарт или Дортмунд, коментира АРД.

Недостигът на жилища е още по-сериозен проблем. Нидерландците вече не могат да си намерят квартири в собствения си град заради чуждестранните студенти. Наемът на една стая струва между 800 и 1200 евро месечно.

Тази европейска столица удря туристите с най-голям данък


И независимо от това, че централно място в предизборната кампания в Нидерландия заемаше ограничаването на имиграцията, в Амерсфорт интеграцията изглежда работи: собственикът на "Фризьорско студио №1", който е от Ирак и нидерландецът Томас пият заедно чай. До тях е Татяна, която току-що е пристигнала от Украйна. "За мен Нидерландия е най-добрата страна", споделя тя с АРД, пише "Стандарт".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Largo

Largo 26.11.2023 7:02

Айде бе спите ли започвайте да плювате и да си избивате комплексите ,че Нидерландия била смотана и там са тъпанари а вйе българите сте най най , че ще мине деня и ще пропуснете да плювате кво чакате бе ?

Александър Райчев от Кокаляне

Александър Райчев от Кокаляне 26.11.2023 8:56

Сега къде ще ходя да ИБА . Жена ми не ми дава...