logo

Показаха най-големия круизен кораб в света – нещо чудовищно ВИДЕО

Показаха най-големия круизен кораб в света – нещо чудовищно ВИДЕО

Той ще има няколко страхотни екстри като огромен воден парк, тематични зони за игра, впечатляващи каюти и дори въжена линия

Най-големият круизен кораб в света официално ще направи своя дебют през 2022 г. Той ще има няколко страхотни екстри като огромен воден парк, тематични зони за игра, впечатляващи каюти и дори въжена линия за спускане.

Със своята дължина от 362 метра, широчина 64 метра и общо тегло 236 857 тона, новият кораб на Royal Caribbean “Wonder of the Seas” ще отнеме титлата за най-голям круизен кораб в света от своята „сестра“ “Symphony of the Seas“.

Влезте в най-луксозния мезонет с легло за 120 хиляди паунда, намиращ се в круизен кораб СНИМКИ

Новият съд е впечатляващ не само със своите размери. Той ще има такива готини неща като 8 различни квартала, машина за вълни на борда, огромен парк, най-високата пързалка в морето, стени за катерене и дори висящ бар.

Огромният аквапарк пък ще има екстремни пързалки, сред които страховитата Ultimate Abyss – най-високата морска пързалка. Компанията Royal Caribbean се слави с най-добрите аквапаркове на борда на круизни кораби, пише „Мирър“.

Други забавления, които ще предлага корабът-рекордьор, са театрални представления, машината за вълни FlowRider, въжена линия за спускане от височината на 10 палуби, киноекран на открито, баскетбол, волейбол, мини голф, водни представления, басейни с барове, водовъртежи, СПА и фитнес център.

“Wonder of the Seas” ще има и нов квартал, чийто гости ще могат да се радват на допълнителни екстри – отделен басейн с шезлонги, в който ще може да се влиза директно от каютата, мокър бар само за квартала и частен ресторант.

(Снимки: Royal Caribbean)

На борда има и семеен апартамент, в който могат да нощуват до 10 души.

Дебютът на “Wonder of the Seas” ще е през март, когато от Флорида той ще се отправи на серия обиколки около Карибите. През пролетта на следващата година той ще се отправи към Европа за пътешествия около Средиземно море, потегляйки от Рим и Барселона.

Там той ще мине през дестинации като Неапол, Майорка, Валенсия, Прованс, Капри и Флоренция.

Стегнах си багажа за едноседмичен круиз – ето кои са нещата, които съжалих, че не взех

На сайта на Royal Caribbean вече могат да се правят резервации. Цените започват от 393 евро на човек за тридневно пътуване от Рим и 985 евро за 7-дневно пътуване от Барселона.

 

За тези, които искат да стигнат по-далеч, има опция за 14-дневно трансатлантическо пътуване от Европа до САЩ със спирки по пътя на места като Бахамите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Устат Блендер

Устат Блендер 03.10.2021 11:04

Жалко, че не се публикуват никакви технически данни за кораба.Би било интересно да научим за размерите,мощността на двигателите,броят на каютите, пасажерите, персонала и т. н.

Кико

Кико 04.10.2021 9:37

Говорете срещу "краварите", срещу лошите капиталисти! Но едно е вярно, имат достойни човешки старини! Работих 5 год. на такъв кораб 90% бяха пенсионери обикновенно хора! Завиждам им!