logo

Прехраната в Пампорово излиза най-скъпа от зимните курорти у нас ЦЕНИ

Прехраната в Пампорово излиза най-скъпа от зимните курорти у нас ЦЕНИ

В другия известен ски курорт у нас - Банско, цените в ресторантите са по-ниски, коментират читатели

С нарастващата инфлацията и скокът на цените в почти всяка една сфера на живот цените в курортите вълнуват всички, които обичат да ходят на ски. Един от най-посещаваните зимни курорти у нас е Пампорово той държи съществена разлика с цените на другите популярни дестинации. 

Освен поскъпването на нощувките в хотели и къщи за гости, както и при ски услугите, поскъпване се наблюдава и в храната, която се предлага по ресторантите и обектите, особено в тези, намиращи се в близост до ски пистите.

Англичанин направи малко чудо у нас на почти безплатна ски писта

Цените, на които се предлага традиционната шопска салата в ресторантите в Пампорово е около 15 лева. Салати „Цезар”, „Капрезе”, с риба тон, както и други достигат и до 20 лева. Супите в популярен ресторант в зимния курорт варират около 12-13 лв., а основните ястия са около 35 лева, съобщава trafficnews.bg.

Чаша чай или кафе на Пампорово се на цена от 4-5 лева в зависимост от локацията на обекта. Ако се намира в близост до ски пистите, то очаквайте цените да са още по-високи. Бургерите, който се предлагат в заведенията, намиращи се до пистите са на цени от 20-25  лв., същото се отнася и за салатите. Супите са на цена над 15 лева, основните ястия са между около 30 и 40 лв.

В другия известен ски курорт у нас - Банско, цените в ресторантите са по-ниски, коментират читатели, които скоро са отсядали и в двата зимни курорта.

"Храната, която се предлага на Пампорово определено е по-скъпа. Един обяд за двама там ни излезе около 80 лева, а вечерята беше 130 лв. В Банско беше с около 30 лева по-евтино", коментират те.

Преди месец показахме цените на ски услугите. Тогава съобщихме, че с около 20% по-скъпа излиза нощувката в зимните ни курорти тази година. Стана ясно, че най-скъпи са тези в Пампорово – 2550 лв. за възрастни, 2041 лв. за младежи и 1530 лв. за деца.

Някои от курортите бяха пуснали промоционални карти за лифт в началото на сезона, които бяха на същите цени като тези миналата година, но след изтичането на промоционалния период се вдигнаха с близо 20%.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Съдията Дред

Съдията Дред 21.02.2023 12:41

Не се излагайте, цените близо до пистите са винаги високи. За Пампорово проблема е, че няма много заведения извън хотелите. Донякъде е вярно и за Боровец. В това отношение в Банско избора е доста по голям.

Турист

Турист 21.02.2023 17:58

Въобще не е вярно написаното или ако е,то е за едно конкретно заведение,за четири дни обядвахме в четири различни заведения на самите писти и цените са 30% по ниски от написаното...

Борис Турист

Борис Турист 22.02.2023 7:48

По принцип, има и бургери за по 5лв. На студенец

Гумата

Гумата 22.02.2023 12:08

На обяд на снежанка на пистите ведно заведение тел. с картофи пъленка с кашкавал чай и 50гр коняк 22лв. Еее кже е скъпо ми кажете проверете и тогава пишете статиите