Провинциален нетуристически град в Турция. Отидохме да хапнем в кафене, поръчахме си кебап. И това ни донесоха, пише българка в блога си.
Обичам уличната храна и знам също къде продават вкусна шаурма, фалафел или къде правят вкусни кебапи.
Тъй като аз самата съм работила по панаири и затова познавам най-добрите места с добра улична храна.
Обикновено кебапите се увиват в пита, приготвени в пита или в питка. Нещо като шаурма, но шаурмата е кайма (на парчета), а кебап е кайма с подправки и още това месо се готви на шиш (скара).
Да, с удоволствие приготвям месни ястия у дома, мога да готвя кебап. Но след Турция разбрах, че моят кебап е малко по-различен.
Защото вкусих най-вкусния кебап в Турция.
Нека започнем с факта, че кебапът се счита за едно от най-древните ястия на земята: всичко е просто, ловците добиват месо и го готвят над огъня. Бавно към тази проста рецепта били добавени различни билки (подправки) и сол.
Единственият женски манастир, в който монахините раздават ритници ВИДЕО
Някой може да се опита да спори с мен, казват, хората са яли корени и като цяло са тревопасни. Но те са ядли корени, когато не са можели да си доставят месо.
И когато успяват да се доберат до месо, тогава, разбира се, са яди месо. Коя друга храна може да бъде по-питателна? Не можете да ядете само хляб. И корените също.
И така, в Турция месото е основният продукт. В страната има много месни ястия, а най-често срещаното е кебап. Нещо повече, кебапите са напълно различни: в зависимост от региона например.
Адана Кебаб, Искандер Кебаб, Лула Кебаб и много други. Кебабите се приготвят от различни меса: агнешко и пилешко месо са особено популярни.
Забранено е свинското месо. Не се яде в мюсюлманските страни.
Провинциален нетуристически град в Турция. Отидохме да хапнем в кафене, поръчахме си кебап. И това ни донесоха
Влязохме в най-обикновеното турско кафене. Нетуристическият град Чамарди
Адана кебап
Опитах различни кебапи и най-любимият ми е адана кебап.
И го ядох както в Истанбул, в кафене в центъра на града, така и в абсолютно нетуристически градове. И в град Адана също.
Дори обичам да ям в Турция в малки кафенета, където се хранят само местните. По някаква причина там винаги е по-вкусно и по-искрено.
Тези прочути забележителности изчезват с всеки прилив
Така например, когато шофирахме към националния парк Аладаглар, спряхме в малкото градче Камарди, където, разхождайки се по улицата, отидохме до първото кафе, на което попаднахме. Никой в кафенето, разбира се, не знаеше английски, затова си поръчахме порция адана кебап.
Пред нас те поставиха най-прясното мляно агнешко месо, разпалиха скарата.
Месото се готви на скара. Там също се пържат лаваш и домати. Доматът също се пече на скара.
Сервира се с кебап: пресен магданоз и копър, салата от домати и краставици, маринован лук и люти мариновани чушки.
Както и айран и вода.
Веднага ще кажа: вкусът е божествен. Най-деликатното месо, плюс не само месо, но и зеленчуци с маринати. И традиционният айран.
Което заедно създава перфектната вкусова комбинация.