Радост! Тези туристи се завръщат на Черно море

Радост! Тези туристи се завръщат на Черно море

Програмата ще се осъществява до 30 октомври 2025 г.

Много важни туристи за родното Черноморие вероятно се завръщат.

Българската авиокомпания Electra Airways в сътрудничество с германската SunExpress (част от концерна "Луфтханза“) ще възстановяват немския пазар за Черноморието ни. Те ще изпълняват чартърни полети от 1 май 2025 г. до Бургас и Варна, заяви в интервю за TravelNews Стефан Трифонов, изпълнителен директор на българския превозвач.

Европа се напълни с американски туристи - каква е причината

За целта Electra Airways ще осигури по един Airbus A320, който ще оперира от двете летища до редица германски градове. Програмата ще се осъществява до 30 октомври 2025 г. По този начин България ще може да си върне немските туристи през месеците май и октомври в т. нар. крила на летния сезон.

Договорът между двете авиокомпаниие е за три години.

"От 2026 г. предвиждаме по два самолета да летят до Бургас и Варна. За 2027 г. ще преценим дали да увеличим самолетите до България или да се насочим по същата схема и към някой друг пазар“, коментира Стефан Трифонов.

Той допълни, че обсъждат и варианти да има по два полета седмично до Германия и през зимния период, които да се превърнат в редовни линии.

Гърция включи туристите в сериозна битка!

Германската SunExpress работи с местните големи туроператори и ще използва собствената си система за продажба на самолетни седалки. "Те започват да продават капацитетите си за следваща година още отсега“, коментира Стефан Трифонов.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай