logo

Това са най-надценените градове в света

Това са най-надценените градове в света

Сред големите разочарования за туристите има 3 от нашия регион

Уебсайтът kingcasinobonus.uk анализира отзивите, оставени от посетителите за най-популярните туристически дестинации и състави списък с най-надценените градове в света, като първите три са Банкок, Анталия и Сингапур.

Уебсайтът казва, че анализаторите са успели да идентифицират най-надценените градове в света чрез цялостен анализ, използвайки популярни сайтове за рецензии като TripAdvisor и оценявайки десетки хиляди оценки за 85-те най-популярни града в света.

Експертите също така оцениха колко често определени ключови думи и фрази като „много разочароващо“ или „не толкова хубаво, колкото се очакваше“ се използват в описанията на прегледите.

Цялата тази информация доведе до  вероятността да бъдете разочаровани от дестинацията и до списък с най-надценените градове в света.

Експертите също така оцениха колко често определени ключови думи и фрази като „много разочароващо“ или „не толкова добро, колкото се очакваше“ се използват в описанията на рецензиите.

Начело на списъка е Банкок, където 16,6 процента от туристите са разочаровани, а сайтът посочва: „Изследване на нашите анализатори разкрива, че почти 17 процента от посетителите на Банкок напускат града разочаровани и с впечатлението, че тайландската столица е много надценена. "

На второ място се класира една доста популярна на Балканите дестинация – Анталия в Турция.

„Заслужава ли си да посетите Анталия, ако вече сте близо до популярните курорти на провинция Анталия? Ако попитате хора, които вече са пътували до там, отговорът е не. Няколко туристи, посетили града, го описаха като тривиален и без никакви атракции, заслужаващи споменаване“, пишат за турския град.

Сингапур е на трето място, а топ 10 на най-надценените градове са: Сингапур, Мюнхен, Римини, Маями, Мумбай, Лондон, Париж, Токио.

Интересно е, че в списъка от 85 града три са от региона, Любляна на 17-о място, Загреб на 25-о място и Белград на 32-ро място.

 

Коментирай