logo

Тръгва първата бирена авиолиния в света – с ядене и пиене за ценители, трябва само да...

Тръгва първата бирена авиолиния в света – с ядене и пиене за ценители, трябва само да...

Шотландска пивоварна обяви изключително радостна новина за почитателите на бирата. Съвсем скоро тя пуска своя презокеанска авиолиния и пътуващите с нея ще могат да се насладят на единствен по рода си полет с основен акцент върху крафт бирата, съобщава „Лондон Ивнинг Стандард“.

От компанията “BrewDog”вече са брандирали самолет Боинг 767 със своето лого и съобщиха неговия маршрут, както и от кога ще започне да го изпълнява. По-любопитното, обаче, е какво ще се сервира на борда.

„Биреният“ самолет ще започне да изпълнява полети от летище „Станстед“ в Лондон до Кълъмбъс в американския щат Охайо на 21 февруари 2019 година. На борда на самолета пътниците ще могат да се насладят на бира, специално създадена така, че има най-добър вкус високо в небето. Също и бирени коктейли, храна и бирени мезета. Дори пакетите за първа помощ на и маските на самолета са брандирани с логото на пивоварната.

След като пътниците се приземят в Охайо, там ги очаква организирана обиколка с водач в Колъмбъс из пивоварната компанията, както и еднодневна екскурзия до Синсинати за обиколка на бирариите. Полетът за обратно е на 25 февруари.

Има, обаче, една малка уловка. За да се сдобиете с билет за полета, трябва да сте “Equity Punk” (в свободен превод – акционерен пияч). Това означава, че трябва да сте един от многобройните малки акционери в компанията за крафт бира “BrewDog”. Минималната цена на акция в нея е 50 долара.

Ако не сте инвеститор, можете да следите каналите и страниците на пивоварната в социалните мрежи, където, ако имате късмет, можете да спечелите билет за полета.

Късметлиите, които вече имат акции, вече могат да кандидатстват за място на Боинга, а към пътуването е включено и настаняване в хотел в центъра на града и екскурзии на обща стойност 1250 британски паунда на човек и 2250 за двама в стая.

Коментирай