logo

Турски хотелиер разби митовете за алкохола в ол инклузива

Турски хотелиер разби митовете за алкохола в ол инклузива

Всички си представяме разредени напитки, често с неясен произход

Всички сме чували какви ли не истории за храната и напитките, сервирани в хотелите, предлагащи ол инклузив. Особено по отношение на Турциця си спомняме скандални случаи с фалшив алкохол, довел до отравянето на туристи. 

За никого вече не е тайна, че храната, която се предлага на корем, не е с първо качество и често се сервира по няколко пъти. Наскоро турски хотелиер разкри правилата за предлагане на шведска маса. 

Турски хотелиер разказа как слагат повторно продукти на шведската маса

По отношение на алкохола всички си представяме разредени напитки, често с неясен произход и по-ниско качество. Оказва, че това не е съвсем така. Или поне в 5-звездните хотели. 

Пожелал да остане анонимен управител на намиращ се в Анталия 5-звезден хотел на база all inclusive разкрива, че да се разрежда алкохола е безмислено. По думите му клиентите ще изпият исканото от тях количество твърд алкохол без значение дали е разреден или не - ако се разреди твърдият алкохол това само ще увеличи броя на поръчаните от клиентите питиета.

Освен това повечето от бутилките с алкохол са снабдени с дозатори, което пречи на наливането на вода в тях. На всичкото отгоре разреждането на твърдия алкохол с вода ще увеличи разходите на хотела, защото трябва да се купува повече вода и да се мият повече чаши, казва управителят на хотела.

Качеството на алкохола в Турция се контролира и от държавните органи.

Експерти разкриват скритите капани на ол инклузива

През юли в Дубай разрешиха издаването на безплатен 30-дневен лиценз за алкохол за чуждестранни туристи. Лицензът ще бъде издаван на пътешественици над 21 години и неизповядващи исляма.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

 

Коментирай