logo

В Дубай ще се случи нещо невиждано

В Дубай ще се случи нещо невиждано

Там отваря врати най-големият ресторант за вегани по света, но ето кой е градът с най-добри храни за тях

В Дубай тече активно подготовката за откриването на ресторанта за вегани Veganity. Той ще се превърне в най-големия по рода си в света.

Луксозният ресторант ще отвори врати на 16 август и ще предлага възхитителни веган ястия, приготвени от най-добрите шефготвачи.

За разлика от обичайните заведения, в които често не може да се предложи достатъчно разнообразие от веган ястия, менюто на ресторант Veganity ще включва над 200 веган рецепти от цял свят.

Например тук ще се приготвят ньоки, веган макарони с „фрикадели“ и веган печено „пилешко месо“, а също така голям асортимент от десерти.

Собственикът и главният готвач са се постарали да направят нещо, което никога по-рано не е правено, откривайки ресторант Veganity на главната улица в центъра на Дубай, се казва в изявление на представител на ресторанта.

Веган културата става все по-популярна и намира все повече последователи в различни точки на земното кълбо. Разбира се, тя откри и една напълно нова пазарна ниша, която лесно и печелившо бе запълнена. Нови продукти, нови заведения - и сякаш всички са доволни.

От очи до пениси! Пътешественичка разказа за най-гадните "деликатеси" по света

Тел Авив, вторият по големина град в Израел, се оказва истински рай за веганите. Тук те са стотици хиляди, а заведенията, предлагащи подходяща за тях храна, надхвърлят 400.

А интересното е, че ако искаме да хапнем вкусно в този град, най-добре е да заложим именно на веган ястия.

Вкусната карта: Страните с най-добрата храна в света

Тел Авив привлича и с добре развитото производство на плодове и зеленчуци около града. Tова позволява заведенията да се зареждат само със свежи местни продукти, откъдето се повишава и качеството на ястията.

Докато министерството на туризма промотира Израел като нацията на веганите, ресторантите не спират да експериментират с въображение и продукти, за да създадат отличителни за Тел Авив предложения.

Сред тях е веган бургер с червена леща, булгур, бадеми и тахан например.

А всичко започва от хумуса и фалафелите. Според Independent, с увеличаването на броя на последователите на веган културата се увеличава и броят на собствениците на заведения, които са част от нея.

Така те променят менюто и акцентират именно върху тази част от клиентите си, които не консумират животински продукти.

И смелостта им да експериментират и да станат част от най-актуалната тенденция в храненето превръща Тел Авив в желана и търсена кулинарна дестинация. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай