logo

Венеция прави нещо невиждано! От юни туристите ще трябва да...

Венеция прави нещо невиждано! От юни туристите ще трябва да...

"Искаме по-малко количество и повече качество", заявиха от местната власт

Венеция стана първият град в света, който ще събира входни такси от туристите, за да влязат в него. Посетителите ще трябва да си резервират посещение през шестмесечния пробен период, който започва от юни.

Местните власти в романтичния италиански град задействаха план за таксуване на хората, пристигащи на еднодневна екскурзия, с 10 евро. Броят на туристите достигна нивата от преди пандемията в уикенда на католическия Великден, съобщава „Дейли Експрес“.

Защо туристите стрелят по чайките във Венеция

Системата за резервации ще бъде пусната през юни и ще има шестмесечен пробен период. Тя може изцяло да влезе в сила в началото на 2023 г.

Туристите, планиращи да посетят града за един ден, ще трябва да си направят резервация, ако искат да бъдат допуснати във Венеция. Входната такса ще бъде събирана от следващата година, въпреки че резервациите ще бъдат отворени още през юни.

„Covid промени усещането и разбирането за това какво е туризъм. Искаме по-малко количество и повече качество. Ще има експериментална фаза, започваща това лято, с резервация на посещения“, обясни Симоне Вентурини от департамента по туризъм.

Скритите съкровища на Италия, за които масовите туристи не знаят СНИМКИ

Кметът на Венеция Луиджи Брунаро написа в Туитър: „Туризмът във Венеция започва отново и е това е глътка въздух за туристическите оператори. Днес мнозина разбраха, че системата за резервации е правилният начин за по-балансирано управление на туризма“.

Туристите, присигащи за един ден, ще трябва да резервират предварително и ще трябва да платят такса между 3 и 10 евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай