logo

Вижте петте най-скъпи частни самолета, в които можете да живеете, без да слезете на земята

Вижте петте най-скъпи частни самолета, в които можете да живеете, без да слезете на земята

Сред тях са авионът на Тръмп и на саудитски принц

Частният самолет е лукс и стил, а цената му може да варира от десетки до стотици милиони долари. Представяме ви селекция от най-скъпите самолети, които удивляват със своето оборудване и интериор.


 

Airbus 380
Той принадлежи на принца на Саудитска Арабия Ал-Валид бин Талал ал-Сад. Моделът на самолета е част от авиокомпанията Singapore Airlines и Emirates. Ербъсът е с капацитет 380-800 места. Цената му е около 500 милиона долара.

10-те най-дразнещи неща в Париж

Самолетът прилича на летящ дворец. Има вита стълба и асансьор, с които можете да се качите на всеки от трите етажа, както и четири VIP-апартамента и молитвена стая с електронни постелки, автоматично завъртащи се в посока Мека. Има дори концертна зала със сцена и пиано за забавление на гостите по време на полета и пълноразмерна заседателна зала, турска баня и голям паркинг за принца. Според Design Q, компанията, която е създала интериора на самолета, A380 е "Не само най-луксозният самолет сред съществуващите, но и отразява културните ценности и статута на собственика".


 

Boeing 747–8 VIP
Началната цена за него е 367 млн. долара, а това е само цената на самолета, без вътрешната декорация. Собственикът предпочита да остане анонимен. Интериорът е изграден с най-добрите материали.

Разполага с два отделни салона, кабина със собствена всекидневна, чието ниво на изпълнение е толкова високо, че стаите на най-добрите хотели в света не могат да се конкурират с такава оферта. Има и огромен офис с впечатляваща конферентна зала и трапезария.

Boeing 757
Частният самолет на Доналд Тръмп за 100 милиона долара е един от най-луксозните самолети. 43-местният Boeing е оборудван с най-новото електронно оборудване. На всички елементи на интериора има семейното лого.

Всяка седалка е оборудвана с персонален екран, а диваните в стаята за гости се превръщат в легло. Вградената мултиплекс система разполага с видеотека от 1000 филма и 2500 компактдиска. Самолетът е оборудван с двата най-мощни двигателя на Rolls Royce, а предпазните колани са позлатени.

Малцина знаят, че Мали е била могъща империя

Airbus ACJ319
Корпоративният самолет ACJ319 Elegance - по-прост модел, идеален за хора, които предпочитат удобни полети. Самолетът е оборудван с две бани, галерия и спалня. В допълнение той има и истинско кино.

Цената за този модел е 80 милиона долара. Западноевропейските специални звена, осигуряващи организиране на полети на висши служители и високопоставени служители, използват самолети Airbus ACJ319. Обслужването по време на полета се извършва от 11 стюардеси.

Bombardier Global 8000
Този бизнес джет е с най-голямата и удобна кабина в своя клас GE, а двигателите са от следващо поколение GE и осигуряват по-голяма ефективност при нисък разход на гориво и ниски емисии. Цената на самолета - 66 милиона долара.

Просторните трапезарии и конферентни зали са предназначени за многофункционална употреба. Те са подходящи не само за вечери, но и за срещи. Големите прозорци осигуряват обхват на гледане. Bombardier е проектиран за полети на дълги разстояния, без допълнително зареждане.

Тези пет топ самолета доказват, че в момента е възможно да се развие въздушен транспорт, като се вземат предвид всички нужди на клиентите и се поддържат комфортни условия за полет на високо ниво.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай