logo

Вкусно, пикантно и апетитно! Ето къде ще ви нахранят така

Вкусно, пикантно и апетитно! Ето къде ще ви нахранят така

Все пак Турция умее да се справя с туристите и пътниците си. Не само, когато става въпрос за курортите, но и за авиолиниите. 

Turkish Airlines вече няколко пъти е получавала награда за най-добра авиокомпания в Европа и туристите знаят защо. 

Освен с доброто обслужване на борда там ще ви предложат и отлична храна. В различни блогове туристи споделят, че всъщност турските авиолинии предлагат наистина най-добрата храна по време на полет и то щедро. 

Ето например какво се предлага по време на полети дори с кратко времетраене от 2 часа и половина. И то, когато повечето от авиокомпаниите за такова време се ограничават единствено със сандвичи или безалкохолни напитки.

Първото, което се набива на очи, е количката на стюардесите, които раздават горещо ядене. Там са заредени също алкохолни напитки и то качествени. Може да избирате от водка, вино, бира, уиски, коняк - просто каквото си пожелаете. 

Като храна се предлагат традиционни турски ястия - например турски кебап с ориз и зеленчуци на грил със сос. Като добавка - свежи плодове, десерт и топъл хляб.

Туристи споделят, че храната е била отлично приготвена, без този "пластмасов" вкус, с който обикновено се отличават храните в самолета. 

Друг щрих, който отличава подадената храна са приборите към нея - те не са за еднократно ползване, а истински, от метал. Повечето компании използват такива прибори в бизнес класата, но при турските авиолинии може да се възползвате от тях, дори, ако пътувате в икономична. 
 

Коментирай