logo

Внимание, магьосници! Училището на Хари Потър приема гости за Коледа

Внимание, магьосници! Училището на Хари Потър приема гости за Коледа

Тази зима феновете на Хари Потър могат да преживеят една изумителна Коледа, на която могат да завидят и най-големите маниаци. Студио „Уорнър Брос“ е подготвило пакет с изненади за заклетите фенове на поредицата и предлага да ги отведе на едно от най-знаковите места от магическия свят на Хари Потър.

Билетите за вълшебната Коледа вече са в продажба. Срещу 315 долара можете да си купите пакет „Вечеря в Голямата зала“. Тя е разположена на снимачната площадка, където са заснети сцените в магическото училище Хогуортс. Десертът пък ще бъде сервиран на прочутия Перон 9 ¾ в Лондон. Следва обиколка на студиата, музика, танци и наздравица с прословутата маслена бира.

В тон с празничния сезон, залата ще бъде украсена като в сцените с коледния бал в "Хари потър и Огненият бокал". Ще има елхи и други традиционни орнаменти. Коледен дух ще завладее и останалите снимачни площадки, които посетителите ще разгледат по време на обиколката. Знаковата Обща зала на Грифиндор ще претърпи уютна трансформация, а самият замък ще бъде покрит със сняг.

Приказната коледна вечеря и обиколката ще се проведат във вечерите между 10 и 12 декември. Събитието започва в 18.00 ч. и завършва в полунощ, съобщава „Бизнес инсайдър“.

За по-скромните почитатели на Хари Потър Хогуортс има още една оферта. Те могат да се запишат за „Хогуортс на снега“ – зимна обиколка на снимачната площадка на филмите. Няма да хапнат засукани ястия, но все пак ще могат да се потопят в магията на вълшебното училище. Обиколката „Хогуортс в снега“ ще се провежда от 17 ноември до 27 януари и ще струва 55 долара на човек.

Коментирай