logo

Японски ресторанти в сърцето на Токио пускат българска закуска в менюто си

Японски ресторанти в сърцето на Токио пускат българска закуска в менюто си

Менюто, което носи името “Добро утро, България” включва традиционни ястия като баница, мекици, палачинки, кисело мляко

Японската верига ресторанти World Breakfast AllDay ще предлага целодневна българска закуска до края на май в сърцето на Токио.

Проектът се реализира с активното съдействие на българското посолство, което участва при подготовката на менюто и информационните материали за страната. Менюто, което носи името “Добро утро, България” включва традиционни ястия като баница, мекици, палачинки, кисело мляко с розово сладко и мурсалски чай. Предлагат се още пилешка супа, айрян и шипков чай.

По препоръка на посолството живеещият в Токио българин Антонио Ангелов участва в проекта като консултант.

Има само 4 км между тези места, но цели 20 часа времева разлика

Менюто “Добро утро, България”, с което World Breakfast AllDay посреща клиентите си.

От 1 април 2022 г. посолството стартира Туитър кампания за популяризиране на проекта, като приканва всички, които опитат българската закуска, да споделят своите впечатления чрез хаштаг #ブルガリアの朝ごはん.

World Breakfast All Day е верига японски ресторанти за бързо хранене, която предлага уникална кухня от всички краища на земното кълбо. Силен акцент в менюто са традиционните сутрешни ястия, които по думите на създателите на веригата имат за цел да пренесат клиентите на своеобразно околосветско кулинарно пътуване.

Ресторант на World Breakfast AllDay в Токио, Сн.: WBAD

Крокодили пазят съкровището на изгубено кралство

Ресторантите, които ще предлагат българска закуска се намират на някои от най-знаковите места в японския мегаполис – Шибуя, Гинза и Кичи Джоджи Хоншо. Наравно с традиционната родна храна, посетителите имат възможност да опитат още американска, английска и тайванска закуски.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай