logo

За пръв път: Нискотарифна компания пуска безплатен безжичен интернет за презокеански полети

За пръв път: Нискотарифна компания пуска безплатен безжичен интернет за презокеански полети

Авиокомпания “Norwegian” обяви, че е първата нискотарифна авиолиния, която ще пусне безплатен уай-фай по време на дългите си полети. Услугата дава възможност на пасажерите да сърфират в интернет, да си проверяват социалните мрежи и да изпращат съобщения през смартфоните, таблетите и лаптопите си без пари, съобщава „Дейли Мейл“.

Обявена е и цена за премиум услуга с по-добър интернет – 14,95 долара за три часа. Ако си платите, интернетът ще бъде толкова бърз, че да можете да слушате музика, да гледате филми и телевизия.

Англичани почиват за смешни пари на Слънчев бряг това лято

Скандинавският превозвач вече започна да оборудва за целта самолетите си Боинг 787-9 „Дриймлайнър“ и 737 „Макс“. Първият свързан „Дриймлайнър“ беше доставен миналия месец, а през 2020 година повече от половината от машините на компанията ще предлагат безплатен уай-фай.

Борис Бубреско, вицепрезидент на “Norwegian” по бизнес развитието, заяви: „Продължаваме да се подобряваме по отношение на качеството на преживяването за клиента по време на полет и сме щастливи да сме първата авиолиния, предлагаща безплатен безжичен интернет по време на дългите полети през цялото време“..

„Милиони наши клиенти вече са се възползвали от безплатния интернет в небето над Европа, а пътниците на по-дългите линии могат да продължат да разчитат на безплатна и високоскоростна интернет връзка, която ще улесни пътуването им и ще го направи по-удобно според личните им предпочитания“, добави той.

Компанията беше първата, която пусна безплатен интернет и телевизия на кратките си полети.

Интернетът на борда се доставя чрез антена, прикрепена към тялото на самолета, която се свързва със сателитната мрежа на спътника Inmarsat’s GX.

Специалисти казаха коя е най-безопасната авиокомпания в света!

Сред далечните полети, предлагани от “Norwegian”, са до Остин (Тексас), Бостън, Буенос Айрес, Чикаго, Денвър, Лас Вегас, Лос Анджелис, Ню Йорк, Рио де Женайро, Сингапур и др.

Коментирай