logo

За първи път в историята! Този прочут дворец отваря врати като хотел, нощувката струва...

За първи път в историята! Този прочут дворец отваря врати като хотел, нощувката струва...

Гостите могат да се възползват от басейна и СПА центъра, както и ексклузивен достъп до части от шатото, които обикновено не са отворени за посетители

Вече можете да отседнете в двореца „Версай“, тъй като нов хотел отвори врати на територията на историческото френско шато.

Това е първият хотел, който заработи в двореца в неговата 340-годишна история, така че не очаквайте тази привилегия да ви струва евтино.

Петзвездният “Château de Versailles Le Grand Contrôle” на “Airelles” включва три кралски апартамента в три от сградите на комплекса, всяка кръстена на известен посетител и гост на френския крал, съобщава „Сън“.

Гостите могат да се възползват от басейна и СПА центъра в хотела, както и ексклузивен достъп до части от шатото, които обикновено не са отворени за посетители.

Гостите ще получат допълнителна частна обиколка на имението „Трианон“ всяка сутрин, както и ежедневен следобеден чай, вдъхновен от Мария Антоанета.

Сред другите уникални преживявания ще са частна обиколка в „Огледалната зала“ с 357 огледала по стените. Тя е известна с това, че там е подписан Версайският договор, сложил оконачателен край на Първата световна война.

Ресторантът в хотела предлага класическа френска кухня, вдъхновена от крал Луи XIV, който управлявал 72 години. Тя включва изискания ястия като гъши пастет и трюфели.

(Снимки: Airelles)

Версайският дворец, който първоначално е бил обикновена ловна хижа, построена през 1623 г. от Луи XIII, се е превърнал в огромна туристическа атракция преди повече от 100 години. Обикновено той привлича 10 млн. посетители годишно.

Аромат на цветя, който причинява главоболие, стая за аплодисменти: Удивителни истории, които крие Версай

Нощувката в хотела започва от 1700 евро, така че започвайте да спестявате още от сега.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

insightevents

insightevents 23.06.2021 10:31

инсентив тур България https://mice.insight-events.bg