logo

Защо най-скъпото имение на Острова – по-голямо от Бъкингамския дворец, тъне в разруха

Защо най-скъпото имение на Острова – по-голямо от Бъкингамския дворец, тъне в разруха

Мистерии витаят около „Призрачната къща“, струваща 40 млн. паунда

Ако пътувате из Англия и пресечете границата на графство Източен Съсекс, ще зърнете едно невероятно и грамадно имение, известно като „Хамилтън Плейс“. То е закътано до едно кръстовище на магистрала А22 южно от град Ъкфийлд.

Въпреки че някога това е била най-скъпата частна къща, построена във Великобритания, тя е изоставена от 36 години, съобщава „Кент Лайв“.

Домът е проектиран за британския мултимилионер Никълъс фон Хугстратън – един от най-богатите хора в Съсекс, но имението е недовършено и няма признаци, че някой някога ще живее там.

Строителството му започва през 1985 г. а цената му е 40 млн. паунда.

 

„Хамилтън Плейс“ е мистериозен, не само защото представлява една недовърешена черупка. Наричат го още „Призрачната къща на Съсекс“.

Любопитните авантюристи не могат дори да се доближат до имението, тъй като то е запречено от гъста гора. Пеша най-близо можете да се доближите до портите на имението.

(Снимка: Martin Burton/SussexLive)

Но дори и да успеете да се промъкнете, няма да искате да влизате твърде навътре, защото наоколо ще видите табели, които предупреждават за „активна стрелба“, „кучета, тичащи на свобода“ и записване с охранителни камери.

Всъщност дори няма много снимки на грандиозния имот. Последните кадри са заснети с дрон, а по-старите са правени на място, когато все още е имало строителни дейности.

 

Изоставеното имение е останало почти напълно празно, след като работата по него спряла преди повече от 30 години. През 2000 г. един репортер успял да се промъкне. Той разкрива, че вътре в къщата има огромно главно сълбище и приемна зала с шахти за асансьори и скъпи каменни перила и колони.

Било определено място за фонтан и градина на покрива, а цял един етаж трябвало да приюти коелкцията от произведения на изкуството на Ван Хугстратън.

На територията на имота има още една сграда, за която се твърди, че е мавзолей.

Причината за изоставянето на имота остава неясна. Местните хора няколко пъти имали спорове относно строителството с Никълъс, който сега е на 76 години, осъден престъпник, който се подвизава под името Никълъс фон Хесен.

Живеещите в района недоволствали, че голяма територия ще остане неизползвана, а също били притеснени от това, че през имота на Никълъс минавал обществен пешеходен път, който той не искал да се ползва.

 

В миналото богатият имотен магнат е отричал информациите, че къщата се разпада, заявявайки: „Хамилтън Плейс“ е много далеч от разпадане и е построен да издържи поне 2000 години. Скелето е оставено само заради текущата рутинна поддръжка, от която такъв имот има нужда докато се завърши“.

 

Смята се, че имението сега е собственост на децата му чрез компанията „Месина Инвестмънтс“.

Коментирай