3-те най-посещавани места в света

3-те най-посещавани места в света

Интересно е, че и трите са в една и съща страна

Сред най-посещаваните места в света са Дисниленд Париж и Капалъ чарши в Истанбул, но в Топ 3 влизат и други места и всички те са в САЩ. 

Обезумял морски тюлен се нахвърли върху турист

Central Park - Ню Йорк, САЩ

37,5 милиона души го посещават годишно.

Най-известното зелено пространство в Ню Йорк се простира на почти 4 км в центъра на Манхатън и, въпреки че е най-посещаваният парк в света, все още има достатъчно място за почивка.

Един лесен начин да избегнете тълпите е да потърсите по-малко посещавани райони на парка, като Северните гори на север от 86-та улица или Големия хълм, тревистият хълм, който е най-високата точка в парка (просто го избягвайте, когато има масови събития).

Рано сутринта през делничните дни се счита за добро време за посещение на парка, а, ако планирате туристическо пътуване, препоръчително е да изберете зимните месеци.

Таймс Скуеър - Ню Йорк, САЩ

39,2 милиона души го посещават годишно.

Пиян турист прави секс на публично място в Тайланд ВИДЕО 18+

Някога едно от запуснатите места в Манхатън, Таймс Скуеър сега прилича повече на почистена версия на тематичен парк в Ню Йорк. Въпреки че жителите не се гордеят особено с улицата, туристите и любителите на театъра все още се стичат на Таймс Скуеър, за да видят претъпкания хаос, да се полюбуват на огромните билбордове и да гледат известни представления на Бродуей.

Трафикът се увеличава непосредствено преди и след представленията, така че е най-добре да отидете на Таймс Скуеър рано сутрин преди час пик, в средата на деня или късно вечерта, след като тълпата в театъра се е прибрала.

Февруари е най-малко натовареният месец, със "само" около 250 000 посетители на ден.

Стрип - Лас Вегас, САЩ

39,6 милиона души го посещават годишно.

6-километровата Лас Вегас Стрип, главната улица на Sin City, е дом на повече от 30 казина, както и на известните фонтани Беладжо и високия почти 170 метра High Roller, който бавно се върти над градските светлини.

Повече от 75 процента от всички посетители на Вегас отсядат в хотели, разположени на ивицата, и в пиковите моменти като Super Bowl или Хелоуин може да се почувства, че всички са там едновременно.

Най-доброто време за посещение е в средата на седмицата през зимата и в разгара на лятото, когато знойната жега в района кара тълпи от туристи да отсядат в хотели или край басейните. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай