logo

5 страхотни места за НЛО туризъм

5 страхотни места за НЛО туризъм

63% от българите вярват в съществуването на извънземен живот, показа проучване на National Geographic преди 2 месецa

Разказите за близки срещи с третия вид отдавна имат своето място във фолклора на редица американски градове, но през последните години жителите им сякаш намират все повече причини да вярват, че има живот извън Земята.

По време на изслушване в Конгреса миналата седмица, бивш офицер от американското разузнаване – същият, който заяви, че Ватикана прикрива извънземни от над 90 години, съобщи под клетва, че правителството разполага с доказателства за форми на извънземен живот, пише Insider.

У нас 63% от българите вярват в съществуването на НЛО, показа проучване на National Geographic преди 2 месеца. Проучването сочи още, че 8% от българите или 8 от всеки 100 души признават, че са виждали НЛО или са имали контакт с извънземни. По- голям процент се наблюдава сред младите хора, на възраст 18-29 г.

В САЩ проучване на Gallup от 2021 г. сочи, че над 40% от американците вярват, че поне част от регистрираните НЛО са били извънземни летателни апарати, посетили Земята, в сравнение с 33 % през 2019 г. Нарастващата убеденост сред хората в САЩ, че са имали извънземни гости се превръща в солидни печалби за някои от най-горещите дестинации за НЛО туризъм.

Мистичният Розуел

В Розуел, Ню Мексико, годишният фестивал на НЛО в града през 2022 г. е имал икономически ефект в размер на 2,19 милиона долара, въпреки че празненствата са стрували на градчето едва около 213 000 долара, според оценки на отдела за връзки с обществеността на Розуел.

Най-малкият плаж в света ще ви изненада, там няма море СНИМКИ

Легендите за извънземни в Розуел датират още от 1947 г., разказва Insider. Тогава се разпространяват спекулации, че в града е кацнал извънземен космически кораб, след като неиденатифициран самолет се е разбил в него.

Сега Розуел е дом на Международния музей на НЛО, в който има колекции от информация, посветена на инцидента от 1947 г. и "други необясними явления, свързани с изследването на НЛО". Всяка година там се провежда и фестивал на НЛО.

Кексбърг, Пенсилвания

Ако търсите по-малки атракции, започнете от Кексбърг, Пенсилвания, където през 1965 г. местните жители твърдят, че обект с форма на жълъд е осветил нощното небе, преди да се разбие в гората.

В града също се провежда ежегоден фестивал на НЛО, като тазгодишното издание включва парад на тема НЛО и състезание по ядене на хотдог, съобщава The Pittsburgh Tribune-Review.

Наблюдателната кула в Хупър, Колорадо

Тези, които искат да видят НЛО, могат да се отправят към Наблюдателната кула на НЛО в Хупър, Колорадо.

В района, известен с предполагаеми наблюдения на НЛО, посетителите могат да лагеруват под звездите и да имат гледка, която според собственичката Джуди Месолин е "най-доброто място на планетата за наблюдение на летящи чинии", съобщава The Denver Post.

Бял пясък и невероятна красота. Кое е това място? СНИМКИ

Супермаркет Alien Fresh Jerky

Ако някога пътувате през южната половина на Калифорния, отбийте се в супермаркета Alien Fresh Jerky.

Мястото обикновено не се свързва със срещи с НЛО, но можете да пазарувате на тема извънземни. Семейният бизнес обаче има големи амбиции да превърне малкото градче в гореща точка за любителите на НЛО.

Зона 51

Неоспоримо е и привличането, което Зона 51 има върху НЛО туристите.

През 1996 г. правителството на щата Невада нарече близката магистрала с космическо име, а тогавашният губернатор дори препоръча знаците да се поставят на равни места, за да могат извънземните да кацат по тях, съобщи тогава The Los Angeles Times.

Зона 51 е военна база в пустинята Невада, а съобщенията за наблюдения на НЛО в близост до нея датират от 1955 г.

Мистериозното синьо НЛО, забелязано над Хавай (видео)На 29 декември, около 20:30 часа местно време, на хавайския остров Оаху забелязват неидентифициран летящ обект в нощното небе. Това води до няколко обаждания до спешния телефон 911

Това, което хората наистина са видели, са свръхсекретни тестове на американски военни самолети, но правителството на САЩ обяснява повечето от тях като "природни явления". Така се ражда легендата за Зона 51, допълва Insider.

Зона 51 отново придобива популярност през 2019 г., когато събитие във Facebook, озаглавено "Щурм на Зона 51, те не могат да спрат всички нас", събра милиони потребители, които се регистрираха с интерес или намерение за присъствие.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай