logo

6 трика как да пътувате по-евтино и да спестите много пари!

6 трика как да пътувате по-евтино и да спестите много пари!

Да кажем сте в Рим, но не ви се дават излишни пари, за да посетите музеите във Ватикана

Всички мечтаем да пътешестваме, но екскурзиите са свързани с доста средства, които трябва да отделим от бюджета, пише "OMG Facts". Ето защо потърсихме интересни съвети, които да ви помогнат, ако сте решили тази година да пътешествате повече по света.

Джемима е инфлуенсърка, която развива успешен Instagram профил за пътешествия. Тя има няколко идеи, с които да намалите разходите си по време на екскурзия.

Винаги търсете безплатни места за обиколка

Да кажем сте в Рим, но не ви се дават излишни пари, за да посетите музеите във Ватикана. Имате доста други опции за разходки из италианската столица, които са напълно безплатни. Това съветва и Джамима, която спестява пари от платени обиколки и музеи, като първо разузнава всички забележителности, които имат свободен достъп. Вероятно не знаете, че в Пантеона се влиза безплатно, както и в базилика "Свети Петър", а площадите са задължителна спирка за всеки турист.

Използвайте градски транспорт

Пътувайте из градовете с градски транспорт, защото ще спестите много пари. Колите под наем може и да са чудесна идея, но ще ви струват по-скъпо. Задължително си купете карта за няколко дни, с която ще обиколите бързо и лесно всички места, които искате да видите, а и няма да се изморите от ходене.

Преди 2 години този красив остров приемаше милиони туристи, а миналата беше посетен само от 45 чужденци

Планирайте умно

В един ден не планирайте да посетите 10 туристически места, а ги свийте до 5. Също така прегледайте заведенията, които са близо до квартирата ви, както и супермаркетите. Така ще прецените финансите си и ще ви е по-лесно да изберете къде да се храните. Най-икономично обаче излиза, ако пазарувате в някой голям магазин.

Скритите райски кътчета на Каталуния, които просто трябва да видите

Проучете държавите

Ако Италия ви се струва по-скъпа дестинация, то спокойно може да планирате пътешествие до Хърватия. Дубровник е уникално място, което всеки трябва да види, а и има доста общо с историята на римската империя и от републиканската ера на Венеция.

Търсете квартира с кухня

Намерете си малко апартаменче, в което има кухня. Така хем ще си пазарувате, хем ще си готвите, за да спестите от скъпите ресторанти.

Сезонът е важен

Ако искате да хванете намаления по магазини, а и като цяло по-ниски цени, то пътувайте извън туристическите сезони. Да, може да се окаже, че времето не е чудесно, но винаги има как да проверите това, съветва още инфлуенсърката.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай