logo

Австралийските мъже живеят най-дълго – ето какво е различното на живота там

Австралийските мъже живеят най-дълго – ето какво е различното на живота там

Според скорошно проучване на Австралийския национален университет, мъжете в страната живеят по-дълго от тези в Азия, Европа и Северна Америка

Когато става дума за австралийски мъже, първото нещо, за което се сещаме са календарите с полуголите и изглеждащи като модели пожарникари в далечната страна.

Оказва се, обаче, че не само голяма част от мъжете там са в добра форма, но средностатистически те живеят най-дълго.

Според скорошно проучване на Австралийския национален университет, мъжете в страната живеят по-дълго от тези в Азия, Европа и Северна Америка. Средно те живеят около 74 години. За сравнение, американците живеят между 71 и 71,5 години.

Българи разкриват: в кои държави са ги посрещнали най-топло

Естествено, ако искаме разберем тайната, трябва да погледнем по-дълбоко в живота на австралийците. Вижте 5 причини защо те живеят най-дълго.

1. Стабилна страна

Нещата на държавата-континент се развиват добре и спокойно от доста време насам, пише Колин Пейн, един от авторите на проучването, публикувано в сайта на университета.

В сравнение с Европа, тук не е имало големи битки по време на двете световни войни. Обикновено смъртността на деца по време на военен конфликт е висока, а лошото хранене по време на детството става по-осезаемо по-нататък в живота по отношение на здравето и продължителността на живота.

2. Начин на живот, освободен от стрес

Повечето австралийци живеят близо до плажа. Добрият климат автоматично прави живота по-малко стресиран.

Това също означава и активен начин на живот – хората тичат покрай океана, карат колело, карат сърф, правят йога на плажа и т.н. Изследователят признава, че редовно среща щастливи хора над 70-годишна възраст, които карат колелета в планината или ходят на изллети, което говори много за здравната грижа и високия стандарт на живот в страната.

3. Здравословна кухня

Изобилието от прясна морска храна и продукти, които пристигат директно от фермата, са превърнали австралийската кухня в една от най-балансираните и здравословни в света.

Това обяснява и бума на ресторанти, приготвящи храна в австралийски стил, по целия свят. От там идват сандвичите с авокадо, закуската с купа зеленчуци, която замества сандвичите с масло и мюслите с мляко.

Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!

4. Австралийците са луди по спорта

Австралия се счита за полудяла по спорта страна. На Олимпийските игри тя често е в топ 5 на класирането по медали.

Тези победи често насърчават хората да излязат навън и да бъдат активни, а фактът, че океанът е наблизо и времето е хубаво е допълнително голямо предимство.

От ръгби до крикет, футбол, сърф – австралийците казват, че спортът им е в кръвта.

Защо стотици хора живеят като джуджета в това подземно царство

5. Вътрешна увереност

Някои австралийци казват, че истинската причина мъжете да живеят най-дълго, е нагласата им спрямо света – особено тяхната вътрешна увереност. Вероятно заради близостта с дивата природа.

Ако искате да живеете дълго като тях, спрете да се оплаквате, стегнете си и поемете контрол върху живота си, казват те.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай