logo

Азиатска столица е най-посещаваният град в света

Азиатска столица е най-посещаваният град в света

Списъкът е изготвен на база анализ на ползването на дебитни и кредитни карти, публичната информация за похарчени средства и брой посетители

Банкок е бил най-посeщаваният от чуждестранни туристи град през миналата година, показва ново проучване. Тайландската столица оглавява престижната класация за четвърта поредна година.

Ежегодно „Мастъркард“ изготвя Глобален индекс на посещаваните градове, в който са включени над 200 града от цял свят, до които пътуват също хора от цял свят.

Това са най-хубавите градове в цяла Латинска Америка

Списъкът е изготвен на база анализ на ползването на дебитни и кредитни карти, публичната информация за похарчени средства и брой посетители.

Освен за предпочитанията на посетителите, индексът разкрива интересни данни и за консуматорските навици на клиентите.

Близо 23 милиона чуждестранни туристи са посетили Банкок през 2018 г. Следват Париж и Лондон с малко повече от 19 милиона.

Ню Йорк е седми с 13,6 милиона. Сред първите 10 града в класацията само Лондон регистрира спад на чуждестранните туристи от близо 4%.

Никога BMW не е изглеждало толкова яко! (ВИДЕО)

Дубай е на първо място по потребление. Чуждестранните туристи са похарчили там близо 31 милиарда долара миналата година.

"Все още сме живи, но вече в гроба!" Вижте как как в Хонконг живеят на 2 кв. м

Вижте кои са 10-те най-посещавани градове в света:

В топ 10 влизат дестинации, които привличат смесица от бизнес посетители и туристи, а също имат големи международни летища с полети, откъдето има връзка с различни региони по цял свят.

А това са 10-те града, където са изхарчени най-много пари за миналата година:

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай