Намирането на хотел в Египет с добра храна е чист късмет. Дори прехвалените 5 звезди, гордо стоящи до името, както и големият избор от собствени ресторанти не са гаранция, че храната ще бъде поне поносима, камо ли вкусна.
Странно: Изгубено преди десетилетия село изникна изпод водата
Макар да има много интересни неща, които да се видят в Египет, то не очаквайте там да останете крайно доволни от храната.
Вижте 5 много важни съвети, свързани с яденето, преди да отидете в тази арабска държава.
1. Месото е надценено
В съзнанието на някои туристи Египет е ориенталска държава следователно трябва да има много месни ястия като кебапи, шашлици, месо на скара и т.н. Но в Египет изобщо не става въпрос за месо, макар че кебапите тук наистина са известни. Като цяло египтяните предпочитат растителен протеин и ядат бобови растения в големи количества. Месото е нещо рядко за местните, обикновено е пилешко или агнешко.
През деня няма къде по улиците да намерите пържола от говеждо месо, пушено филе или скара. А ако има пържено месо, то по отношение на мекота може да наподобява подметка, а по цвят - въглена. Така че в хотелите е по-добре да заложите на варено или задушено месо.
2. Наденичките не стават
В родината на Тутанкамон ситуацията с тези месни продукти е тъжна: тук просто няма достойни представители на наденичките. Следователно не е нужно да ловите колбаси на закуска - най-вероятно плячката ще ви разочарова силно. От гледна точка на безопасността всичко е наред - просто са безвкусни.
3. Не пийте вода от чешмата
Достъпният ол инклузив е това, което привлича много летовници в Египет повече от сфинкса и всички пирамиди взети заедно. Включеният в него „неограничен алкохол“ обикновено предизвиква най-много оплаквания: туристите се оплакват, че спиртните напитки и виното се размиват безмилостно в хотелите, сервира се само местна бира, не с най-добро качество, а лед от чешмяна вода плува в коктейлите и разредената кока-кола.
С напитките от всички цветове на дъгата на закуска също ще ударите на камък. По правило те се приготвят от прахове с изчезващо малко количество естествени съставки, а за прясно изцедените сокове се изисква доплащане - и дори понякога успяват да бъдат разредени.
Два нови музея откриха на летището в Кайро СНИМКИ
4. Салата от разочарование
Друга гастрономическа надежда на туриста, който има риск да се срине в суровата египетска реалност, са пресните зеленчуци и плодове. Гостите на различни хотели, включително дори на други „пет-звездни хотели“, се оплакват от безвкусно грозде, кисели портокали, подправени или неузрели зеленчуци в салатите и като цяло оскъдна селекция от плодове.
Но на египетските пазари е простор, там можете да отидете за витамини.
5. Опасност за талията
Този артикул е бонус. Защото всички видове десерти като баклава, халва, изкусителни торти и цветни сладкиши често са най-добрите за египетските готвачи. Тук се крие основната опасност: има неилюзорен шанс да се увлечете и да си донесете няколко допълнителни сантиметра в талията по време на ваканцията. Затова - внимавайте!