logo

Безценни съвети какво да не ядем в Египет

Безценни съвети какво да не ядем в Египет

Макар да има много интересни неща, които да се видят там, то не очаквайте там да останете крайно доволни от храната

Намирането на хотел в Египет с добра храна е чист късмет. Дори прехвалените 5 звезди, гордо стоящи до името, както и големият избор от собствени ресторанти не са гаранция, че храната ще бъде поне поносима, камо ли вкусна.

Странно: Изгубено преди десетилетия село изникна изпод водата

Макар да има много интересни неща, които да се видят в Египет, то не очаквайте там да останете крайно доволни от храната. 

Вижте 5 много важни съвети, свързани с яденето, преди да отидете в тази арабска държава.

1. Месото е надценено

В съзнанието на някои туристи Египет е ориенталска държава следователно трябва да има много месни ястия като кебапи, шашлици, месо на скара и т.н. Но в Египет изобщо не става въпрос за месо, макар че кебапите тук наистина са известни. Като цяло египтяните предпочитат растителен протеин и ядат бобови растения в големи количества. Месото е нещо рядко за местните, обикновено е пилешко или агнешко.

През деня няма къде по улиците да намерите пържола от говеждо месо, пушено филе или скара. А ако има пържено месо, то по отношение на мекота може да наподобява подметка, а по цвят - въглена. Така че в хотелите е по-добре да заложите на варено или задушено месо.

2. Наденичките не стават

В родината на Тутанкамон ситуацията с тези месни продукти е тъжна: тук просто няма достойни представители на наденичките. Следователно не е нужно да ловите колбаси на закуска - най-вероятно плячката ще ви разочарова силно. От гледна точка на безопасността всичко е наред - просто са безвкусни.

3. Не пийте вода от чешмата

Достъпният ол инклузив е това, което привлича много летовници в Египет повече от сфинкса и всички пирамиди взети заедно. Включеният в него „неограничен алкохол“ обикновено предизвиква най-много оплаквания: туристите се оплакват, че спиртните напитки и виното се размиват безмилостно в хотелите, сервира се само местна бира, не с най-добро качество, а лед от чешмяна вода плува в коктейлите и разредената кока-кола.

С напитките от всички цветове на дъгата на закуска също ще ударите на камък. По правило те се приготвят от прахове с изчезващо малко количество естествени съставки, а за прясно изцедените сокове се изисква доплащане - и дори понякога успяват да бъдат разредени.

Два нови музея откриха на летището в Кайро СНИМКИ

4. Салата от разочарование

Друга гастрономическа надежда на туриста, който има риск да се срине в суровата египетска реалност, са пресните зеленчуци и плодове. Гостите на различни хотели, включително дори на други „пет-звездни хотели“, се оплакват от безвкусно грозде, кисели портокали, подправени или неузрели зеленчуци в салатите и като цяло оскъдна селекция от плодове.

Но на египетските пазари е простор, там можете да отидете за витамини.

5. Опасност за талията

Този артикул е бонус. Защото всички видове десерти като баклава, халва, изкусителни торти и цветни сладкиши често са най-добрите за египетските готвачи. Тук се крие основната опасност: има неилюзорен шанс да се увлечете и да си донесете няколко допълнителни сантиметра в талията по време на ваканцията. Затова - внимавайте!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Alex

Alex 29.05.2021 11:40

Пак сте преписвали от някоя руска курва в абсистенция . Нищо интересно няма в Египет , най много да хванете диария . Отврат , мизерия , крадци .

Stella

Stella 30.05.2021 0:30

Пълни глупости.Аз съм от 10 години в Египет и мога да кажа храната е 100% качествена и вкусна.По-хубава храна от тук няма.По-добри хора също

Нед

Нед 30.05.2021 19:42

Изобщо не вярно,хотелите,корабите са перфектни,храната също.

gozu

gozu 31.05.2021 2:34

Статията е пълен буклук!

Чироза

Чироза 01.06.2022 19:38

Статията е злобарка.Седем месеца живях в Хургада и то преди 30години.ПРекрасни ,спокойни хора,отзивчиви.Никакви забележки.

Миа

Миа 03.06.2022 21:23

Авторът на статията сигурно е бил в най-долнопробния хотел,за да пише такива глупости! Храната е много вкусна и обилна,а бирата е качествена! Не са майстори на виното ,както тунизийците!!! А рибата е в изобилие и е превъзходна(само филета)!!!

Vasko

Vasko 07.06.2022 23:20

Пълна отврат!Лъжи на кубици! Храна разнообразна,плодове и зеленчуци в изобилие Водата в Етипет не се пие! Абсолютен полицейски ред-има присъствие,но не досаждат! Заслужава си ходенето в Кайро,Хургада и Луксор!!!!