logo

CNN представи Пловдив като едно от 19-те задължителни места за посещение през 2019 г.

CNN представи Пловдив като едно от 19-те задължителни места за посещение през 2019 г.

Най-голямата американска телевизия CNN постави Пловдив сред 19-те най-добри места за посещение през 2019 г. Сред другите препоръки за пътешествия са Крайстчърч (Нова Зенландия), Египет, Фукуока (Япония), Гана, Гранд Каньон (САЩ), Хаваите, Яфа (Израел), Керала (Индия), Лихтенщайн, Лима (Перу), Ню Йорк, Оаксака (Мексико), Оман, Ваймар (Германия).


Известен с руините от римската епоха, Пловдив навремето е бил владян от гърци и османци. На кръстопътя между изтока и запада тук се смесват културни влияния, открояващи се в забележителности като 600-годишната Джумая джамия и османската Чифте баня от 16. век, в която сега са изложени експонати на модерното изкуство, посочва CNN.


През летните месеци калдъръмените улици на Пловдив се превръщат в оживена фестивална сцена. През юни и юли фестивалът Opera Open е в разгара си и посетителите могат да хванат оперните спектакли в невероятния Античен театър на града. В хипстърския квартал Капана се провежда Капана Фест, който предлага културни развлечения през лятото и есента. Разхождайки се из Kaпaна, ще попаднете на занаятчийски ателиета, нощни клубове и много други места, където да се потопите в бохемска, спокойна атмосфера, се казва в публикацията.

Гърция не е само Халкидики и Аспровалта. Има и един интересен град на име Атина


CNN съветва туристите да не пропускат Римския стадион, построен в чест на император Адриан през 2. век сл. Хр., и Форума, където някога е бил разположен административният център на Пловдив. Най-забележителен от древните реликви е Античният театър, който е възстановен в средата на 20. век и е идеалното място за гледане на едно-две представления.

Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

Пловдив е първият български град, избран за Европейска столица на културата, пише пък moderndiplomacy.eu. С пълна програма под мотото „Заедно”, 2019 ще донесе нови възможности за региона и международна популярност за града. Повече от 300 проекта са организирани в Пловдив, както и в Южен централен район на България, а също и в градовете Варна, София и Велико Търново, включително фестивали и общински проекти, структурирани около теми, свързани с характерните черти на Пловдив, неговата история, културно наследство и предизвикателствата пред града. От откриването на кирилицата чрез различни изложби, до съвместни театрални постановки със Западните Балкани и ромската и турската общности, посетителите ще имат разнообразни дейности, в които да участват. на събития на закрито и на открито, включително музика, светлинно и танцово шоу вечерта на 12 януари. Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще присъства на официалната церемония по откриването на 12 януари./pochivka.blitz.bg.

Коментирай