logo

Дело на извънземна цивилизация или човешко изобретение? Най-сниманата дупка в Англия

Дело на извънземна цивилизация или човешко изобретение? Най-сниманата дупка в Англия

В най-средната част на Великобритания, Югоизточно от Манчестър се намира държавния парк Дистрикт. И точно там в язовира Ladybower, се намира най-сниманата дупка в цяла Англия. 

Макар и това да не е съвсем точно, защото дупките са всъщност две. Много от туристите, които посещават това място, са изумени и дори свързват дупките в язовира с извънземни цивилизации. Но това не е точно така, става въпрос за човешко изобретение. 

Когато на 25 септември 1945 година крал Джордж VI съпровождал кралица Елизабет на тържественото откриване на язовира, вниманието му било привлечено именно от уникалната система за изпускане на вода. 

Страховита дупка в красиво калифорнийско езеро поглъща всичко наред – ето тайната ѝ (ВИДЕО)

Тя представлява две бетонови дупки вътре в самия язовир с външен диаметър 24 метра. Външно приличат буквално на канал във вана и точно това е и предназначението им - ако се събере опасно много вода, да се задействат клапаните и тя да се изпусне, за да не се стигне до наводнения. 

Ако, например времето е сухо, съоръженията не се задействат и имат по-скоро декоративна роля. Всяка година край това езеро се стичат хиляди туристи, които са привлечени от невероятния язовир. 

Тълпи от вярващи се трупат на замръзналото езеро Мичиган, за да зърнат разпнатия Исус (СНИМКИ/ВИДЕО)

Но най-интересните снимки стават, когато нивото на водата се повиши и водата започва да преминава през отворите. Гледката е наистина впечатляваща и си струва да бъде запечатана в кадър.

Насладете се и вие:

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай