Грешките, които гарантирано ще прецакат почивката ви

Наслаждавайте се на приятните слънчеви дни, на гледката, на разкошните коктейли и оставете Facebook и Instagram настрана

https://pochivka.blitz.bg/pateshestviya/greskite-koito-garantirano-shhe-precakat-pocivkata-vi Pochivka.blitz.bg
Грешките, които гарантирано ще прецакат почивката ви

Ваканцията е времето, в което изключвате от стресиращото си ежедневие и се отдавате на пълен релакс. Вероятно още в края на миналото лято сте започнали да планирате и тазгодишната си лятна почивка и я очаквате с трепет.

И макар вече ентусиазирано да си представяте как ще се опънете на плажа и кои красиви места ще посетите в следващите два месеца, има реален шанс да провалите ваканцията си, ако правите следните грешки:

За да не ревете след почивката - ценни съвети от експерти

Не излизате от социалните мрежи

Наслаждавайте се на приятните слънчеви дни, на гледката, на разкошните коктейли и оставете Facebook и Instagram настрана. Разбираемо е, че искате да споделите с приятелите си как си изкарвате ваканцията и вероятно дори искате някои от тях да ви завидят, но ще изпуснете много хубави моменти, ако сте забили поглед в телефона и не спирате да качвате селфита. Освен това ако направите електронен дневник на цялата си почивка, после няма да има какво да разкажете на останалите!

Взимате работата със себе си

Малцина са тези, които оставят таблетите и лаптопите у дома по време на ваканцията си. Мобилните телефони също дават лесен достъп до сайтове и имейли и това се оказва голям проблем по време на почивката. Все някой колега или клиент не е разбрал, че сте в отпуск и продължава да ви засипва с работни ангажименти, имейлът ви писука непрестанно, а на всичкото отгоре сте взели и служебния си телефон. Познато ли ви е?!

За да не се окажете в работна ваканция, предупредете по всички канали хората, с които работите, че сте във лятна почивка и се старайте по-рядко да вторачвате поглед в телефона.Прекалявате с храната и коктейлите

Цяла година се ограничавате, за да изваете тяло за лятото и накрая решавате, че по време на почивката си може да наваксате всички тези липси. Голяма грешка! Тялото ви ще изпадне в шок, ако го натъпчете с всички пици, дюнери, морски деликатеси и сладки изкушения.

Да, може да нарушите режима си, но в определени граници. Най-малкото на морето сте лесно уязвими към различни вируси и може не само да страдате от преяждане и да намразите кантара, но и да прекарате ваканцията си в леглото или в тоалетната.

С алкохола положението е сходно – пийнете 2-3 коктейла, но не прекалявайте. Махмурлукът може да съсипе следващите ви дни.

Не пиете достатъчно вода

Ледените фрапета и менти са течност, но тялото ви се нуждае и от много вода, особено в жегите. Ако го дехидратирате, това ще доведе до определени здравословни проблеми.

Българите разкриха най-големия си страх по време на път

Липса на достатъчно сън

Алармата е изключена, така че възползвайте се от това! Няма лошо да купонясвате до зори, ала след това осигурете достатъчно сън на организма си, за да може все пак да се възстанови. Разбираме, че не искате да изпуснете плажа, затова си вземете шапка, чадър и удобен дюшек и си поспете на плажа, ако нямате друга опция, информира plovdiv24.bg. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай