Идея: 7 малки гръцки острова за тези, които са уморени от шума и хората СНИМКИ

Идея: 7 малки гръцки острова за тези, които са уморени от шума и хората СНИМКИ

Плажовете на Итака се отличават с най-чистата прозрачна вода, както и с много растителност

Гърция е идеална дестинация за пътуване, тъй като е богата на културни забележителности, чисто море и гостоприемство. Храната е вкусна, а спокойствие цари... почти навсякъде.

Оказва се, че тези, които искат да си починат от стреса на работното място, могат да намерят в Гърция комфортна тишина и релакс, да избягат от ежедневните грижи.

Ще ви изброим 7 острова, които са подходящи за такъв тип почивка:

Лемнос
Търсите спокойствие? Със сигурност ще го намерите на остров Лемнос, недалеч от Тасос. Има красиви пясъчни плажове с вълни, които могат да задоволят всеки сърфист.

Това място е известно със своите археологически обекти Кавирио и Полични, както и със замъка Мирина. Пещерата на Филоктет, която е наблизо, е чудесен вариант да научите повече за митологията на страната.

Итака
Плажовете на Итака се отличават с най-чистата прозрачна вода, както и с много растителност, която дава сянка, тоест те са идеални за тези, които не искат да бъдат изпечени от яркото слънце.

Има различни видове плажове: пясъчни и каменисти, открити и изолирани. Перахори и Анои са много уникални скални образувания, които определено си заслужава да се видят.

Кастелоризо
Разположен близо до турското крайбрежие, той е един от най-отдалечените и най-малко засегнати от туризма острови. Селото има някои интересни забележителности за посещение, като Castello Rosso и джамията от 18-ти век, но истинската забележителност са местните жители.

Скирос
Този остров е идеално място с ясно венецианско влияние и традиционна егейска архитектура. Забележителности, които не трябва да пропускате в Скирос: венецианският замък Чору, както и плажовете на Молис и Ацика.

Тилос
Недокоснат остров, покрит със стари каменни хълмове, жилищни сгради с уникална ботаническа градина. Тилос е един от екологичните паркове на Додеканезите, място, където има много редки видове птици и растения.

Островът е известен с факта, че тук са открити останки от малки слонове, живели преди 4000 години.

Ираклия
Този малък, изключително фотогеничен остров с красиви тюркоазени води и непокътната природа се намира между Иос и Наксос.

Ираклия е малко по-активно място в сравнение с други и тук са доста развити различни видове дейности на открито, предимно трекинг и туризъм. От забележителностите бяха откроени църквата Панагия и пещерата Свети Йоан. Не пропускайте известните плажове Ливади и Агиос Георгиос.

Касос
Касос е слабо проучен гръцки остров, разположен в района на Карпатос. Това място не е особено популярно, което го прави още по-привлекателно, тъй като тук има безброй живописни пейзажи.

В допълнение към красивите плажове, Касос си струва да посетите старото пристанище на Бука и Пангия, които са чудесни за туризъм. 

Коментирай

Важно е

Важно е 02.06.2023 7:21

Че нема кофти матреал

Калин

Калин 12.06.2023 18:50

Любимата Гърция!