logo

Изчезващата красота на Гренландия: Фотограф сподели красиви снимки от един от най-загадъчните острови в света

Изчезващата красота на Гренландия: Фотограф сподели красиви снимки от един от най-загадъчните острови в света

Бъдещето й обаче става все по-неясно

Гренландия е буквално гореща земя. Тази година лятото там беше едно от най-горещите. Глетчерите се топят по-бързо от всякога. Предвижда се, че до 2070 г. топенето на лед ще се увеличи значително и тогава ще бъде още по-лошо. 


Туризмът в Гренландия 

Гренландия се нарича още гореща земя по други причини. Само това лято 40 круизни кораба акостираха в сравнително малкото градче Илулисат, разположено на западния бряг на острова. Един от тях имаше 900 членове на екипажа и 3500 пътници. За сравнение: приблизително 5000 души живеят в Илулисат. Всеки круизен кораб почти удвоява броя на жителите на града. Туризмът процъфтява тук. И Гренландия напоследък се нарича гореща в медиите поради факта, че Тръмп иска да я купи! 

Хотелиер разкрива основните тайни, които туристите дори не осъзнават


Интересни снимки

Когато Луната изгрява, в Гренландия всичко изглежда просто вълшебно. Фотографът Албер Драсейкайте заедно с приятелите си планирал да направи снимки на луната, разположена в близост до върховете на айсбергите или между тях. Както можете да видите, картината е невероятна. Приятелите използваха приложението Photopills, за да установят къде точно ще изгрее луната.

Да правите снимки на Кралицата на нощта с преносим компютър е много трудно, особено когато е необходимо лодката да се вижда на снимката.  Но резултатите бяха впечатляващи. За да получат голяма луна, специалистите трябваше да се отдалечат много далеч от айсберги и лодки. 


Други снимки 

На тази снимка можете да видите лодката на фотографа и неговите приятели, на която те плаваха всеки ден. В Гренландия понякога можете да наблюдавате зашеметяващи залези и изгреви. Един от тях успя да заснеме и пътешественик фотограф. 


На тази снимка кит се гмурка и показва опашката си. В Гренландия често можете да видите китове, но те обикновено не изскачат от водата. Понякога показват опашката си, но това не е всичко. Фотографът и приятелите му видяха няколко скачащи кита, но за съжаление нямаха време да ги снимат. Може би ще могат да го направят следващия път.


Това изображение показва село Илиманак. От него до Илулисат се стига за 2 часа. Местните жители наистина живеят в пустинята с прекрасна гледка към ледниците и китовете. Населението е около 80 души. Посещението там е сюрреалистично.


На тази снимка можете да видите айсберг с дупка. По принцип това е тунел, вътре в който се отразява слънчевата светлина. 


Тук можете да видите цветните къщи на Гренландия, чийто архитектурен стил е подобен на датския.

Внимавайте с гидовете в турските хотели - почти сигурно ще пробват да ви изпързалят!

Тази снимка показва Родеби, друго село на Гренландия, разположено на 2 часа от Илулисат. Това е малко селце с население от 50 души. Тук можете да видите много шейни с кучета, които тичат във всички тези малки села. Обикновено се използват през зимата, а през лятото почиват и не правят нищо. Те са напълно неагресивни.


На тази снимка можете да видите масивна ледена стена. Малката лодка на фотографа и приятелите му служи  перфектно тук, за да може да покаже мащаба на цялата сцена. Лодката е висока 27 метра, така че познайте колко голям е този айсберг?


На тази снимка фотографът реши да покаже червени платна и мрачно време. Съгласете се, това е печеливша комбинация, особено с огромни, необичайно оформени айсберги. Основната снимка показва две червени лодки на смели пътешественици, които позират близо до удивителен айсберг. Фотографът го забеляза отдалеч, само гледайки с бинокъл. На него и приятелите му бяха необходими 1,5 часа, за да стигнат до айсберга и те не останаха разочаровани.

Фотографът се надява всички да харесат снимките, които той направи с приятелите си. Той смята, че всички са разбрали, че Гренландия не е вечно място. Публикувайки тези снимки, мъжът иска да повиши информираността на хората за красотата, съществуването на необикновеното. Той също така се надява Гренландия да не изчезне.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай