logo

Как италианският остров Занон  се превръща в средище на разврата

Как италианският остров Занон се превръща в средище на разврата

От място за медитация и молитва, той се превръща в място за сексуални забавления

Със своите тюркоазени води, синьо небе и груби празни пейзажи, Занон притежава всичко, което очаквате от италиански остров за почивка. Ала има и необичайна репутация.

Гърците дават веднага 1000 евро, храна и море за български работници

Занон е известен с... оргиите си.

"Виждате ли онази вила там горе, казва бившият рибар Джорджио Аниело пред CNN, сочейки красивата къща, гледаща към Тиренско море. - Там маркиз Казати Стампа е организирал своите луди сексуални партита."

Джорджио често посещава острова със своята лодка. Той води туристи, които са привлечени от мястото не само заради дивата му красота, но и заради тъмното, секси минало, което се върти най-вече около маркиза и съпругата му, актрисата Анна Фаларино.

"Той е бил разпуснат мъж. Воайор. Обичаше да гледа жена си как спи с други, по-млади мъже", разказва Аниело докато се разхожда из лабиринт от червеникаво-жълти скали.

Секс на открито, садо-мазо и нудистки плаж – това е курорт само за възрастни СНИМКИ 18+

"Един ден той се уморил от всички тези тройки. Застрелял Анна и любовника й... а след това и себе си", допълва рибарят.

През 60-те на миналия век екстравагантното семейство наело острова от италианските власти. Докато маркиз Казати Стампа ходил на лов, съпругата му се забавлявала по най-различни начини, които често включвали ласките не само на един и двама по-млади мъже. Фаларино често плувала гола в старите римски басейни и се разхождала по плажа със своите любовници.

Отдалечеността на мястото го правило напълно подходящо за партитата с маски, като извадени от филма на Стенли Кубрик "Широко затворени очи". Десетки яхти и моторни лодки акостирали на острова. Барони, графове, херцози и милиардери се присъединявали към купона. Всички те пиели изключително много.

Съвсем наскоро, при ремонтни дейности, властите откриват яма със заровени стъклени бутилки зад къщата.

А според слуховете, в къщата имало скрита "огледална стая", от която воайорите можели спокойно да наблюдават скрити оргиите.

"Това тук беше лудост", казва Салваторе Пагано, бивш съсед на маркиза и съпругата му. Всички знаели какво се случва зад стените на къщата, а и на брега пред нея. Мястото било известно като "островът на секс партитата", но отвъд него, никой не обелвал и дума за заниманията на обитателите му.

Гамбия – раят за разгонените европейски баби

"Това наричаме "отворена тайна". Но изведнъж нещата излязоха извън контрол", споделя гидът Рикардо Пеци.

През 1970 година еротичните игри приключват с кървава баня. Анна се влюбва в един от много красиви и млади любовници. Разбира се, маркизът ревнувал жестоко. Един ден той извадил пистолета, застрелял двойката, а след това прострелял и себе си в главата на тавана в дома им в Рим.

А италианските медии веднага се докопали до дневника на Стампа и публикували всеки детайл от оргиите на съпругата му, които той описвал. Най-горещата находка били близо 1500 неприлични снимки, скрити в бюрото му.

Днес на Занон няма нищо. Няма дори и бар. Просто един фар и разпадащата се вила, която се нуждае от сериозен ремонт. Тя била построена през 1930 година и се предавала от едно благородно семейство на друго. Всички те я използвали за място за ловуване, населявайки го със стотици муфлони. Сега те са защитен вид.

Всъщност, вилата била незаконна, тъй като Занон е археологически обект от римски времена, на който се намирала църква. Но съдбата превърнала острова от място за молитва, медитация и тишина, в обект на престъпления и скандали.

Когато маркизът убил съпругата си и себе си и държавата отново станала собственик на мястото и забранила достъпа до него.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай