logo

Хиляди жители на китайско село изчезнаха за една нощ и никой не знае какво се е случило с тях

Хиляди жители на китайско село изчезнаха за една нощ и никой не знае какво се е случило с тях

Историята е засекретена до ден днешен

В китайската провинция Шанси има територия от около 80 квадратни мили, която включва долината Вей, голямо плато, пясъците на Ордос и планинската верига Цинлинг. 

До 1987 г. по тези места е имало средно голямо село, но през 1987 г. всичките му жители мистериозно изчезнали. Странната история на това село, чието име не се споменава никъде, някога е била засекретена и забранена да се споменава в новините, но вече в наше време, през 2010 г., тя се появи в китайските социални мрежи и вдигна много шум. 

Започва най-големият секс фестивал в Европа – мястото се пази в тайна

Всички селяни изчезнали в една нощ по последния човек, а били около хиляда. Липсват мъже, жени, деца, бебета и възрастни хора и дори всички животни и котки и кучета. В същото време всичките вещи на хората останали на местата си, на места дори си стояли маси, подредени с храна за  закуска.

Още по-страшен е фактът, че една седмица или повече преди мистериозното изчезване на хиляди хора, се появили странни светлини в небето и НЛО във формата на класически дискове.

Очевидец от близко село съобщава, че е видял въртящ се обект в небето над опустошеното село, в което имало "осем ярки светлини". 
Заради този обект небето внезапно започнало да чернее, а после обектът изпуснал ярки пурпурни проблясъци, чул се звук от силна експлозия и НЛО-то отлетяло на север. Друг очевидец забелязал още един странен детайл. Змиите били рядкост в тези пустинни скалисти места, но малко преди селяните да изчезнат, тези влечуги изведнъж започнали да се срещат на почти всяка стъпка. 

Сякаш нещо заставило змиите от цялата област да допълзят дотук. Тази история, макар и фантастична, не е градска легенда, а е истински случай, а причината за изчезването на хората се опитва да разследва китайския телевизионен канал NTDTV. Според него, кодовото име на инцидента сред военните е "Инцидент с нощни котки" и веднага след изчезването на хората, много пъти войници с камиони са били наблюдавани по пътищата, водещи към селото. Те блокирали всички входове и не пускали никого в тази посока. 

Според една версия жителите на селото били тайно транспортирани с военни камиони на друго място от военните. Дори и в този случай причината за прибързаната евакуация на селяните е неизвестна. И всички опити на новинарския канал да осветят това събитие се провалили, защото била издадена тайна правителствена директива, забраняваща да се говори за такива неща в новините. Съществува и друга теория, според която близо до селото е била разположена тайна ядрена база в планината и че селяните са видели нещо, което не е трябвало да се вижда, и всички са били изведени под нощното покритие и в неизвестна посока.

Само 10 процента от жителите на Дубай са правоверни мюсюлмани

Друга хипотеза свързва наблюдението на НЛО и появата на военните, и според нея хората са евакуирани, така че да не виждат експерименталните самолети, които летели в небето и приличали на НЛО. Сега изоставеното селище постепенно е опустошено и обрасло с храсти. Жителите на други местни села го наричат ​​"селото-призрак".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай