logo

На този остров човек трудно може да оцелее повече от половин час

На този остров човек трудно може да оцелее повече от половин час

Мястото е гъсто населено с най-отровните змии на света

Има места на планетата, които изглеждат невероятно примамливи, но всъщност са смъртоносно опасни за хората. Точно такъв е и остров, който се намира недалече от Бразилия, но е напълно изолиран за хората. Твърди се, че човек там трудно може да оцелее повече от половин час.


Забраните често са привлекателни за туристите и ги карат още повече да искат да посетят някое място, но да стъпят на Кеймада - Гранда дори и смелчаците не смеят. 

Преди години островът е свързан с континента с тясна ивица земя. След като се увеличава нивото на океана, се превръща в отделен остров. Днес е смятан за едно от най-опасните места на земята. 

Апартамент на круизен кораб? Не е проблем, стига да имате пари

Островът е обитаван от Ботропси - това са едни от най-отровните змии на планетата и то не само обитават, те са истинските владетели на това, иначе идилично, късче земя. 

Змиите са превзели дотам острова, че са успели да изтребят по-големите животни. 

Заради опасността островът не е изследван напълно, но има данни, че броят на змиите е огромен - приблизително по пет на 1 кв. м. 

Тези, които някога са се осмелявали да стъпят там, твърдят, че е просто невъзможно да се ходи по Кеймада Гранди, защото или ще настъпиш някоя змия, или пък тя ще падне върху теб от дърво. 

Именно и заради това мястото е наричано още Змийския остров. 

Твърди се, че отровните ботропси могат да се срещнат само там. 

Самият остров няма никакви постройки, освен изоставен фар. Той работи вече на автоматичен режим, след като и третият му стопанин се споминал, ухапан от змия. 
В миналото вече са правени няколко опита за покоряване на острова. Сред тези, които решават да го използват за бизнес, е компания, която иска да засади там бананови дръвчета.

Още в първите си часове на острова работниците са били атакувани от змиите и така се наложило да отстъпят панически. Те били оборудвани с високи, гумени ботуши, но се оказало, че това не им помага по никакъв начин. Змиите просто ги нападали отвсякъде. 

6 места, на които можете да срещнете извънземни, едно от тях е на Балканите

След време на острова се върнала нова експедиция, която вече била по-подготвена. Хората в нея използвали за защита специални комбинезони, но не разчели климата и това, че ще им е изключитебно непоносимо с такова облекло. 

Трябвало да избират между това да се задушат в жегата или да свалят комбинезоните, но да бъдат нападнати от зимите. 

След този случай правителството на Бразилия издало забрана този остров да бъде посещаван. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай