logo

Най-кривата църква се намира в Гърция – по-наклонена и от кулата в Пиза ВИДЕО

Най-кривата църква се намира в Гърция – по-наклонена и от кулата в Пиза ВИДЕО

Двама пътешественици посетиха селския храм и заснеха кадри, които изглеждат почти нереални, но са съвсем истински

В изоставено гръцко село има една уникална църква, привличаща вниманието на любопитни пътешественици. Необикновеното в нея е, че тя е наклонена под ъгъл от 17 градуса.

Жителите на някога живописното селце Ропото в Централна Гръция били принудени да го напуснат през 2012 г. след като свлачище разрушило много къщи и ги завлякло в планината.

Градът, който изчезна от лицето на земята за минути, заедно с 25 000 жители

Двама пътешественици – Боб Тисен и Фредерик Семпелс посетиха селската църква и заснеха кадри, които изглеждат почти нереални, но са съвсем истински. Те бързо станаха едни от най-споделяните в мрежата.

Самата сграда има козметични щети от свлачището. Цялата конструкция, обаче, се е преместила на повече от 180 метра и се е наклонила на 17 градуса наляво, съобщава „Дейли Мейл“.

За сравнение, Наклонената кула в Пиза е под наклон от едва 3,97 градуса.

На клипа, направен от Боб и Фредерик, се вижда как те обикалят църквата със странна походка и приведени на една страна тела, така че да се нагодят към наклона на сградата. Те посочват, че при разхоката започнали да усещат леко гадене.

Преди да стигнат до църквата те минават през селото, където повечето къщи са разрушени.

Чували ли сте за италианския Лас Вегас, който сега прилича на Припят?

Някога оживеното Ропото се превърнало в призрачно село през 2012 г., когато къщите на хората започнали да се свличат в планината. Над 300 семейства били принудени да изоставят домовете си, а останките от селото били оставени на милостта на природата.

Счита се, че нестабилните основи и стръмните склонове са причината за бедствието. То започнало, когато селото не успяло да изпомпа дъждовната вода до близките водоеми.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай