logo

Най-вълшебните германски села, които трябва да видите поне веднъж

Най-вълшебните германски села, които трябва да видите поне веднъж

Всяко от тях има приказна атмосфера с извиващи се каменни улички, средновековни къщи и безброй незабравими места за снимки

Сложили ли сте Германия в списъка си с желани места за пътуване? Значи най-вероятно си представяте омагьосващи замъци, планински пейзажи, нощния живот на Берлин и Октоберфест.

Но в Земята на поетите и мислителите много повече какво да се види. Страната е осеяна с малки градчета, които също имат своя магия. Всяко от тях има приказна атмосфера с извиващи се каменни улички, средновековни къщи и безброй незабравими места за снимки.

Вижте кои са най-красивите градчета и села, в които ще се почувствате сякаш сте попаднали в приказка.

Бастай – германското каменно чудо

Рамзау бай Берхтесгаден (Ramsau bei Berchtesgaden)

Целият район Берхтесгаден Ланд в югоизточния край на Германия е много живописен. Рамзау – село с население около 1800 души, примамва хората към Алпите със своите невероятни гледки.

Сред най-красивите места тук са извиващата се река, църквата с кръгъл купол и спокойните езера Кьонигзее и Хинтерзее. С падането на снега целият регион се превръща в зимна приказка, съобщава The Culture Trip.

Ротенбург об дер Таубер (Rothenburg ob der Tauber)

Това е образецът за германско приказно село. Често тук имате усещането, че сте попаднали директно в Средновековието. Старият град Ротенбург представлява мрежа от виещи се каменни улички, които са обградени от идеално запазени къщи във всички цветове.

Често Ротенбург присъства в класациите за най-красив град в страната. Приказната атмосфера не привлича само туристите. Тя довежда тук създателите на последните два филма от поредицата за Хари Потър през 2010 и 2011 г.

Ааренсхоп (Ahrenshoop)

Солен бриз, звука на Балтийско море и вълшебни къщички по брега – това е същността на Ааренсхоп. Някога рибарско селище, то се е утвърдило като популярна дестинация за отдих без да изгубило чара си.

Малкото село с едва 637 жители се намира на малкия полуостров на един час на север от Рощок. То е идеално място за разпускащ уикенд с разходки по дюните, наблюдение на птици и каране на колело.

Шилтах (Schiltach)

Гъстите гори, дългите маршрути за преходи и луксозните СПА хотели са нещата, които привличат най-много хора в Черната гора, но там има още много за откриване. Ако се отправите към източния край на националния парк, не пропускайте Шилтах.

Това идилично село е сгушено на брега на река Кинциг. Има средновековни наполовина дървени къщи, които са колоритни, че са спечелили на Шилтах славата на едно от най-живописните исторически места в Германия.

Майсен (Meissen)

Славата на Майсен идва от скъпите прибори и сервизи. Тук са корените на работещата дълги години фабрика за порцелан Майсен. В селот, обаче, има още много интересни неща, извън чупливия порцелан.

Навсякъде в него има импозантна архитектура от различни периоди на 1000-годишната история на селото. Най-забележителни са катедралата на Майсен и замъкът Албрехтсбург. Това е най-старият замък в Германия. Той гледа към историческия град и околните покрити с лозя хълмове.

Милтенберг (Miltenberg)

На час път от Франкфурт и Вюрцбург, Милтен се намира на река Майн. Някога е имал стратегическо местоположение, което привлякло римляните през 155 г. сл. Хр.

Днес единствено древните руини свидетелстват за ранното селище, което след това прераснало в крепостта Милтенбург от 13-и век. Самият град очарова съв своите дървени къщи, исторически пазарен площад и живописни гледки към реката.

Зиезеби (Sieseby)

Зиезеби е град съкровище, известен със своите бели къщички, разделени от гъсти розови храсти и живи плетове. Той притежава и морски чар, който идва от факта, че е разположен във фиорда Шлай – проток в Северно море.

Рюдесхайм ам Рейн (Rüdesheim am Rhein)

Не е тайна, че Рейн е най-романтичната германска река. Между Бон и Рюдесхайм пейзажът е осеян с лозя, хълмове с крепости на върха и интересни руини.

Самият Рюдесхайм старомоден град, разположен около очарователния Дроселгасе и историческите сгради там. Това село е идеално и ако искате да се потопите в германската винена култура.

Динкелсбюел (Dinkelsbühl)

Туристите решиха - това е най-красивото село в света

Динкелсбюел някак успял да избегне бомбардировките през Втората световна война и средновековният му център е останал непокътнат. Разположен на средата на пътя между Нюрмберг и Щутгарт, той привлича за еднодневна екскурзия туристи и от двата града, които търсят добре запазени частит от старинни градове.

А да видите града, осветен от празнични светлини на ежегодния коледен базар, ви носи още магия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай