logo

Най-бедното племе в Африка - ходят голи не за друго, а защото нямат какво да сложат

Най-бедното племе в Африка - ходят голи не за друго, а защото нямат какво да сложат

Останалите племена в Етиопия вкупом презират Дасенеч

Това етиопско племе, живее на брега на река Омо. Жителите на това племе се смятат за много бедни в сравнение с жителите на другите племена. Факт е, че едрият рогат добитък се счита за основното богатство на брега, просто няма къде да се пасе. Пасищата имат рядка растителност поради високите температури.

Защо е забранено да се правят снимки на самолета преди излитането му

Другите племена също изпитват презрение към Дасенеч, може би това е свързано някак с старото име на племето „Geleb“, което означава на местния диалект „н*г*р“ (Звездичките са сложени заради все по-абсурдната политика на Фейсбук да блокират профили заради думи, които според тях са политически некоректни.)

Жителите на племето са доста достъпни за външния свят, фотографите и туристите за тях са източник на допълнителен доход. Едно сладко момиче от племето с радост ще изкара няколко цента.

Но нито фотографите, нито експедициите, нито мисионерите не са в състояние да повлияят на техния начин на живот, който си е течал така през вековете.

Племето не носи дрехи, само много къси поли (за жените) и препаски (за мъжете). И разбира се, мъниста и други декорации, като много хора в Африка.

Служителите в кухнята разкриват: Никога не си поръчвайте тези неща в ресторант

Жените от племето нямат права. Родителите дават момичето за брак, често без нейното съгласие, и това се случва на 10-12 годишна възраст. Също така в племето има висока смъртност, дължаща се на всякакви болести, а оттам и кратка продължителност на живота и ранна смърт.

Днес племето заради откритостта си към външния свят започва да се развива. Мисионерите дори са построили училище, в което децата се обучават на прости дисциплини.

Но те не бързат да се променят. Жените от племето признават своята безпомощност, но те не могат да променят нищо. Обикновено на 12-годишна възраст те вече имат дете. И как може да се промени едно дете с неоформен характер и вече с дете в ръцете си?

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Асен

Асен 16.10.2023 9:32

Ами след като не можете да ползвате н*г*р защо не ползвате "тъмнокож" вместо тези звездички?