logo

Най-известната, мистична история за призраците на лондонското гробище Хайгейт

Най-известната, мистична история за призраците на лондонското гробище Хайгейт

Съпрузи от Ирландия преживяват истински ужас, когато решават да го разгледат

Тази история се разиграва през 2005 година и е преживяна от съпружеската двойка О' Брайън от Глазгоу. Те решили да разгледат гробището Хайгейт в Лондон, когато чули легенда, че мястото е обитавано от привидения и вампири.

Според нея ако отидете до гроб, на който е изписана буквата V и повикате по име неговия обитател, мъртвецът ще се изправи от гроба и на външен вид по нищо няма да се различава от живите хора. 

Племето, в което живеят последните ловци на човешки черепи (СНИМКИ)

Съпрузите не повярвали на легендата, но любопитството им взело връх и решили все пак да разгледат гробището Хайгейт. На входа те били пресрещнати от възрастна жена в старомодна рокля и с прическа с букли. Тя им показала табела, на която били изписани правила за това как хората трябва да се държат по време на посещението си в гробището. Един от надписите гласял: "Не произнасяйте наглас думата "вампир"." На въпроса на съпрузите защо това не трябва да се прави, жената им отговорила, че това било шега на строителите, които проектирали гробищния парк и им дала билети за вход. 

В очакването на гид, съпрузите решили сами да се поразходят из алеите. На един от надгробните камъни те забелязали буквата V, а на плочата били написани три имена - Анн, Катрин и Ричард Джеферсън. И на тримата датата на смъртта била една и съща - 15 май 1899 година. Госпожа О' Брайън силно извикала: "Виж, тук лежи вампир!"

В този момент на алеята се показали три фигури - юноша, момиче и възрастна дама. И тримата били облечени според модата на тогавашното столетие. Джейсън О' Брайън се обърнал към по-възрастната жена и я повикал по име, а тя му отговорила удивено - нима се познаваме?!

След което тя се отдалечила заедно с момчето и момичето, а Джейсън опитал да ги заснеме. 

Когато съпрузите се върнали към главния вход на гробището, там ги чакал възрастен гид с бакембарди и старовремски костюм. Виждайки фотоапарата в ръцете на Джейсън, му обяснил, че на територията на гробището е забранено да се снима.

Мъжът се възмутил и показал билета си, който платил именно, за да може да направи снимки за спомен от зловещата разходка. Решен да си потърси правата, той се отправил в канцеларията на гробищата и попитал защо му забраняват снимките, разказал и за срещата си с възрастната жена, която му продала билетите. 

Удивена, служителка на администрацията му отговорила, че жената, която описва, е мис Бланшет - възрастна служителка, която починала преди две години. Тогава Джейсън погледнал по-внимателно квитанцията, която получил. На нея била датата 12 май 1998 година. 

Неразбиращ какво се случва, Джейсън тръгнал да обикаля с жена си гробището в компанията на екскурзовода. По пътя видели гроб с буквата V и името Луиза Бланжет, 15 януари 1926 - 25 август 2003 година. 

Вижте кои са десетте най-мистични места на планетата

Абсолютно извън себе си от странната история, Джейсън решил да разпита гида за вампирите на гробището Хайгейтс. Той, обаче се смутил и обяснил, че не знае нищо такова. 

Странните събития продължавали да се случват със съпрузите и след посещението на гробището. На снимките и видеото, където би трябвало да са странните трима души, имало само бели петна. 
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай