logo

Най-необикновеният манастир в света се намира в Перу

Най-необикновеният манастир в света се намира в Перу

"Света Каталина" в Арекипа столетия е бил център на светския живот

Това се случва, когато игуменка на манастира става бивша светска лъвица. Манастирът "Света Каталина" в перуанския град Арекипа е може би най-колоритният манастир в света. Днес това място е много популярно сред туристите. Нещо като мечта на блогъра.

Пътници, преживели самолетни катастрофи, разказаха как са се спасили

Манастирът е основан в края на 16 век, а първата му игуменка била младата вдовица Мария де Гузман - жена, която знаела много за красиви тоалети, бижута и забавления. С нея манастирът се превръща в своеобразна елитна къща пансион за момичета от заможни семейства.


Влизането в тази институция не било лесно. Необходимо било всяка кандидатка да се подложи на строг подбор и да направи впечатляващ принос за развитието на манастира. Така че да повериш любимата си дъщеря в манастира на Мария де Гузман било привилегия и скъпо удоволствие.


Но момичетата тук не живеели толкова скучно, колкото може би си представяте. Тук били редовно канени известни хора и не минавало без танцови партита. Човек може да си представи какви слухове са циркулирали сред хората за това място.


Чак 300 години по-късно папа Пий IX слага край на този начин на живот на послушничките от манастира "Света Каталина", изпращайки там нова игуменка. Тя бързо сложила ред в манастира. Но яркото оцветяване на манастирските сгради останало на мястото си и все още радва окото и привлича много туристи в Арекипа.

Как летят богатите хора в Африка. Това е много странна бизнес класа

В Арекипа се съхранява също така „ледената девица на инките“ - мумията на момиче, което е принесено в жертва на боговете от собствените си хора.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай