logo

Нечовешки рев се носи в пустинята на каещите се грешници по време на буря

Нечовешки рев се носи в пустинята на каещите се грешници по време на буря

Първите изследователи, дошли да проучат тези необичайни каменни колони, в началото решили, че са руини на древен град

В Австралия недалеч от град Пърт се намира едно необичайно място. Разположено е в пустинята Дъ Пинакълс (The Pinnacles) националния парк Намбунг.

Там могат да се видят стърчащи от пясъка разнородни каменни образувания, скали и варовикови колони. Някои от тях достигат до височина от 3,5 метра, а други – едва няколко сантиметра.

Призрачното село на един хвърлей от Дубай, унищожено от зъл джин ВИДЕО

Въпреки че размерите им са най-разнообразни, всички те имат нещо общо – всички те продължават под пясъчната почва на голяма дълбочина. Отдалеч това място можа да ви заприлича на останки от град или на тълпа хора.

Дори първите изследователи, дошли да проучат тези необичайни каменни колони, в началото решили, че са руини на древен град. Това, обаче, се оказало невярно.

Мястото било наречено „пустинята на каещите се грешници“. С първите лъчи там се открива невероятна гледка. Камъните стават ту сиви, ту кафяви, ту златисти и хвърлят дълги сенки.

Но по време на пясъчна буря в пустинята на каещите се грешници може да се чуе нечовешки рев, от който човек могат да го побият тръпки.

След края на бурята пейзажът наоколо се променя. Някои камъни са покрити с пясък, а други са се появили от земята.

Самата природа е създала тези невероятни скали. Според една теория, в течение на хилядолетия дъждовната вода е прониквала под дюните на дълбочина до 10 метра, където е разтваряла варовика е и формирала колони с различни форми.

С времето вятърът е отнесъл най-горния слой пясък и на повърхността се появили каменните стълбове.

Според изследователите, тези камъни не стоян на едно място – техните основи се бутат от подпочвените води и бавно се местят.

Най-северната пясъчна пустиня на планетата - сибирското село Шойна

Дъ Пинакълс остава неизвестно място за повечето австралийци до 1967 година, когато районът е обявен за резерват, който е обединен с още два в Национален парк Намбунг през 1994 година.

Паркът се посещава от около 150 000 души на година. Най-доброто време да отидете там е от август до октомври, когато времето е меко, а дивите цветя започват да цъфтят през пролетта.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай