logo

Нелепо! Жена съди TUI за над 1 млн. лева заради смъртта на мъжа й на почивка

Нелепо! Жена съди TUI за над 1 млн. лева заради смъртта на мъжа й на почивка

През 2018 г. 58-годишният Рой Фосет и 60-годишната му съпруга Сюзън Фосет от Обединеното кралство били на почивка в хотел с ол инклузив на брега на Карибите

Вдовица реши да съди туроператора TUI за 560 хиляди паунда след смъртта на съпруга й, докато бил на почивка в Доминиканската република.

През 2018 г. 58-годишният Рой Фосет и 60-годишната му съпруга Сюзън Фосет от Обединеното кралство били на почивка в хотел с ол инклузив на брега на Карибите.

Шефка на турагенция разказа за забавленията на американските президенти на почивка

В един от ваканционните дни мъжът отишъл на гмуркане с шнорхел (вид гмуркане с маска и дихателна тръба) и се присъединил към група напреднали плувци, които практикували на големи дълбочини.

След известно време той бил намерен да плува на повърхността на водата с лице надолу и без движение. Туристът бил откаран по спешност в болница, където била констатирана смъртта му.

Три години след инцидента вдовицата на Фосет заведе дело срещу туристическата компания - тя твърди, че TUI е отговорен за смъртта на съпруга й.

Бум! Цените на хотелите в Турция скачат догодина

Според адвокатите на жената починалият не е бил достатъчно подготвена за гмуркането и е оставен без надзор. В същото време туроператорът оспорва вината за трагедията, като отрича и участието си в организацията на часовете.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

коксакър

коксакър 29.11.2021 17:02

Да ни е честит новият Омикрон ковид. Сега ще ограничат полетите със самолет. Уж да не се разпространява вируса. Забравете за екскурзии в други държави със самолет, дори и да сте ваксинирани шестнайсет пъти.