logo

Оазис на час от Пловдив: "Лястовичи вир" като водопадите на о. Бали

Оазис на час от Пловдив: "Лястовичи вир" като водопадите на о. Бали

Можете да направите изключителни снимки, докато се наслаждавате на гледката и в същото време вдишвате от свежестта около вас

Aко се чудите накъде да поемете през този слънчев уикенд, а същевременно нямате много време, ние ще ви дадем предложение.

6 знака, че хотелската стая е зле почистена

Препоръчваме ви да се насладите на едно красиво място на един час от Пловдив и то напълно безплатно и свободно за туристи - водопад „Лястовичи вир“.

Минава се през Асеновград, село Червен и Долнослав.

За крайна дестинация с автомобила можете да зададете язовир „Сушица“.

Оазис на час от Пловдив:

Гората в близост до язовира предлага невероятно спокойствие, а наблизо се намира и конна база „Wild City”. Напът към водопада няма начин да не срещнете лъскавите коне, които пасат в близост до пътеката. Когато се изкачите над ранчото, ще се удивите от гледката, която се разкрива към язовира.

7-те най-добри петзвездни хотели в Халкидики, където има всичко СНИМКИ

Маршрутът до водопад „Лястовичи вир“ не е труден, но ако разполагате с планински обувки, със сигурност ще се чувствате по-удобно. Все пак местните обясняват името му с това, че мястото е толкова труднодостъпно, че само лястовичките стигат до там без проблем.

Оазис на час от Пловдив:

Нужно е единствено да следвате пътеката и да внимавате за стрелка, която посочва пътя към водопада при едно от разклоненията на пътеката. Стрелката е направена от камъчета на самия път. Скоро след като стигнете до нея, ще чуете и шума на течащата вода, а пътеката ще извие паралелно на реката.

Оазис на час от Пловдив:

Интересен факт е, че много хора вземат каскадите, които рекичката прави, за водопада, към който са тръгнали. Някои от тях дори приключват разходката си, мислейки си, че са видели това, за което са тръгнали.

Оазис на час от Пловдив:

Към „Лястовичи вир“ се слиза по изкопани стъпалца. Трябва да внимавате при слизането, защото не е изключено да се хлъзнете. Това съвсем не е желателно, тъй като опънатите подобно на парапети въженца не са в състояние да ви задържат.

„Лястовичи вир“ е магичен и много наподобява екзотичните картини от остров Бали. Каква находка за пловдивчани! Можете да направите изключителни снимки, докато се наслаждавате на гледката и в същото време вдишвате от свежестта около вас.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

dido

dido 05.08.2022 9:46

reklama na konna baza

Жоро

Жоро 06.08.2022 6:51

??? Асеновград е на 180 км. от София, а с. Долнослав на 190. Това са почти 3 часа път. Това заглавие на тази статия ли е???

абе жоро

абе жоро 06.08.2022 11:14

Заглавието е " Оазис НА ЧАС ОТ ПЛОВДИВ" . А ти си УигУфУен.

Ohoh

Ohoh 06.08.2022 21:48

???Да се чуди човек как някой може да пише без да може да чете???