Обиколете 3 страни за два часа само срещу 8 евро - ето как!

Обиколете 3 страни за два часа само срещу 8 евро - ето как!

Маршрутът е идеален за дълъг уикенд, обхващащ три европейски държави

Ако търсите европейско железопътно приключение това лято, словенските железници пуснаха готово такова. Влакът минава през три държави и осем града само за два часа.

Петчасова версия на маршрута беше закрита преди повече от 30 години, но беше възстановена за летните месеци до 30 септември 2024 г.

Най-добрата част? Пътуването едва ли ще навреди на бюджета ви за пътуване, защото билетите започват от 8 евро в едната посока.

Нова влакова линия свързва Италия, Словения и Хърватия

Новият маршрут, управляван от словенските железници, следва железопътна линия, построена за първи път преди повече от 150 години по времето на Австро-Унгарската империя.

Създава приятен дълъг уикенд, качвайки се и слизайки по различните спирки.

Влакът тръгва от североизточния италиански пристанищен град Триест, елегантна конфекция от крайбрежни дворци и кафенета в стил Ар Нуво.

Идея за разходка: Красива пещера пленява с гледки от приказките СНИМКИ

След това маршрутът отвежда пътниците през границата в Словения, където спира на четири гари - Сежана, Дивача, Пивка и Илирска Бистрица.

Ако обичате колоезденето, не забравяйте да спрете в Илирска Бистрица. Посетителите могат да наемат електрически велосипеди и да се разхождат из гористите пътеки в района, над които се виждат покрити със сняг върхове.

След това влакът преминава в Хърватия, където спира в Šapjane и Opatija Matulji, преди да стигне до крайната си дестинация Риека.

Слизайки в Опатия-Матули, пътниците могат да прекарат една нощ в съседния курорт Опатия с рококо вили и грандиозни хотели с изглед към блестящата Адриатика.

Риека е друг пристанищен град с алеи, облицовани с дворци от епохата на Хабсбургите и театър от 19-ти век, декориран от Густав Климт.

580 замъка, но нито един жител - историята на призрачния турски Disneyland СНИМКИ

Новият европейски маршрут с влак струва само 8 евро

Влаковете се движат всеки ден в двете посоки до 30 септември 2024 г.

Линията тръгва от гара Villa Opicina в предградие на Триест в 7.50 сутринта. Той спира в Илирска Бистрица в 8.54 сутринта и спира в Риека в 9.54 сутринта.В другата посока влакът тръгва от Риека в 18:25 и пристига във Вила Опицина в 20:40.

Единичните билети за възрастни за цялото пътуване започват от €8, но можете да закупите и индивидуални билети за всеки етап от пътуването, ако планирате да се качвате и слизате.

В момента услугата работи до 30 септември, но операторите се надяват да направят маршрута постоянен в бъдеще.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай