logo

Откаченият замък Андракула - не се намира в Карпатите

Откаченият замък Андракула - не се намира в Карпатите

Шантавата къща е построена от холандец в Беларус

В Беларус, близо до Минск, се намира много интересен обект - замъкът Андракула. Тази сграда е не само забележителна със своята архитектура, но и вътре в посетителите биват изумени от откачения интериор.


Историята на необичайна къща

През 1996 г. местен бизнесмен построил този замък на шест нива. Той бил обикновен човек, отглеждал пилета и прасета за месо, увлякъл местните жители в строителството. Мъжът се гордеел със своето творение, но поради финансови проблеми бил принуден да го продаде.

8-те най-страшни места, над които никога не летят самолети

Новият собственик станал холандецът Андрейка (Andreas) - необичаен човек във всичките си прояви. Вегетарианец с червена звезда на панделка, носел различни чорапи и бръснел мустаците си само от едната страна. Мъжът се опитал да изкарва пари по различни начини - отглеждал лалета за продажба, занимавал се е с превоз на товари, а също давал под наем необичайната къща за празници и различни събития.

Всеки уикенд съседите не можели да спят, защото в замъка Андракула (в чест на собственика Андрейка) почвала истинска дискотека с DJ конзола и пияни младежи. Обаждали се в полицията, собственикът бил глобяван повече от веднъж. В резултат на това мъжът фалирал, така че дори му била спряна газтта за неплащане на сметките. Заради проблемите със закона той бил депортиран от Беларус в родината си.


Сюрреалистична среда

Много е трудно да се опише интериорът на тази къща. Можете да го оцените по снимките. Като цяло много мрачна атмосфера в сиви и черни цветове. Матирано стъкло, не можете да видите какво се случва на улицата през прозорците, прониква само мека светлина.

Мъж разгада мистерията как жените в хиджаб преминават през границата

Предметите, които украсяват стаите, са подчертани, груби и неподходящи. В някои стаи има странни механизми.


Замъкът Андракула стана "Авангард"

След това друг бизнесмен със семейството си се преместил в странната къща. Много било оставено, както е било, а други неща били добавени. Но новите собственици решили да премахнат мрака и да добавят живот на къщата, така че някои стаи били пребоядисани в ярки цветове. Сега се планира да се организира спортен и туристически комплекс тук. Владимир решил да купи ATV-та, да построи конюшня, хиподрум и беседки на територията. В мазето вече има стая с лазерни игри.


И така

Просто пребиваването в такава къща излиза много финансово скъпо дори и само по отношение на  почистването. Много стаи, за които не е ясно как да се използват. Но място за творческа и полезна почивка е готина идея. Надяваме се, че Владимир ще успее да го реализира.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай