logo

Пленителни европейски острови, за които не сте чували

Пленителни европейски острови, за които не сте чували

Някои от тях имат старомодни крайбрежни рибарски селища, докато други се гордеят с девствени плажове с бял пясък

Европейският континент има много красиви кътчета и почти няма част от него, която да не е добре позната. А когато става дума за острови, най-хубавите от тях са превърнати в горещи туристически дестинации, които понякога са толкова претъпкани, че хората даже вече не искат и да посетят. 

За щастие има и такива, за които повечето хора не са и чували. 

Някои от тях имат старомодни крайбрежни рибарски селища, докато други се гордеят с девствени плажове с бял пясък.

Оказва се, че нашият континент е пълен с неоткрити екзотични местенца, които са гаранция за незабравимо бягство в един спокоен и вълшебен свят.

Директни полети от София ни водят само за час до любима плажна дестинация

Бонайре, Нидерландия

Този остров всъщност не е точно в Европа. Известен със своите условия за гмуркане, Бойнаре е карибска община на Нидерландия. Въпреки че е само малко повече от 260 квадратни км, островът е дом на повече от 200 вида птици, както и на три от шестте застрашени или критично застрашени вида морски костенурки в света.

Сифнос, Гърция

Гръцкият остров Сифнос в Средиземно море е много живописен - с 227 красиви църкви и много прекрасни села, изпълващи пейзажа му.

Монсерат, Великобритания

Някога популярна дестинация, след урагана Юго от 1989 г. и вулканичната дейност през 90-те години, които унищожават икономиката и инфраструктурата на острова, Монсерат продължава да се възстановява, въпреки че естествената му красота никога не се е променяла. Разположен в Карибите, този британски остров е дълъг само 17 км и широк 11 км.

Острови Егади, Италия

Съставен от островите Фавиняна, Леванцо и Маретимо, заедно с островчетата Формика и Мараоне, италианският архипелаг Егади е най-голямата защитена морска зона в Европа. На сушата старомодните села и историческите църкви съставляват пейзажа, има възможности за гмуркане с шнорхел и разглеждане на пещери под водата.

Парос, Гърция
 

Точно в средата на Цикладите в Егейско море се намира Парос - дом на традиционни гръцки села и слънчеви плажове. Живописни туристически пътеки, създадени първо от минаващите фермери, се вият през острова, а средновековни венециански замъци красят върховете на хълмовете му.

С великолепни пейзажи и плажове, представени във филми, остров Иския край югозападния бряг на Италия е известен със своите термоминерални извори, минаващи в близост до плажовете му. Боровите дървета и пищна зеленина оцветяват острова, както и много лозя.

Шолта, Хърватия

Само на 15 км и на кратко пътуване с ферибот от Сплит, вторият по големина град в Хърватия - Шолта, е остров, който се слави с мек климат, живописни заливи, богата история. С провежданите тук няколко големи фолклорни фестивала Шолта е привлекателно място за туризъм.

Форментера, Испания

Един от испанските Балеарски острови в Средиземно море, Форментера има плажове с фин, бял пясък и кристално сини води, а във вътрешността може да намерите пещери, езера и очарователни гори.

11 най-красиви острови в света според списъка на "Time Out" - един от тях се намира на Балканите

Хвар, Хърватия


Хърватският остров Хвар играе голяма роля в развитието на здравния туризъм, започвайки през 1868 г. със създаването на Хигиенното дружество на Хвар. Историческите места включват неговия обществен театър от 17 век - най-стария в Европа, и францискански манастир.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай